Kom igång med ditt webbhotell

Kom igång med ditt webbhotell

Välkommen till ditt nya webbhotell. För att du snabbt ska komma igång så har vi samlat lite tips och information som hjälper dig att få en flygande start.

Innehållsförteckning


Kom igång med din webbsida

Med vår One click installer är det busenkelt att komma igång med t ex en blogg eller ett publiceringssystem. Med ett enda klick har du något av följande verktyg installerade. Vi har även enkla kom-igång-guider för några av dem. Du hittar One click installer genom att logga in i kundzonen och välja "Domän och webb → One click installer".
 • ·  Börja blogga med WordPress (guide)
 • ·  Bygg din hemsida i Joomla (guide)
 • ·  Skapa en wiki med MediaWiki (guide)
 • ·  Starta en webbshop med OpenCart

Ladda upp din webbsida (ftp)

Om du inte har använt något av ovanstående verktyg utan har byggt din hemsida i ett hemsidesprogram som Dreamweaver eller Frontpage så laddar du upp den via ftp. Då behöver du först sätta ett lösenord för ditt ftp-konto:
 1. Logga in i kundzonen
 2. Välj "Kontoinställningar → FTP-uppgifter"
 3. Klicka på användarnamnet för ditt konto (samma som ditt domännamn)
 4. Fyll i ett lösenord och klicka "Spara"

Nu är det dags att ställa in ditt hemsidesprogram eller ftp-program för att koppla upp dig mot våra servrar: För guider till fler program besök vår kunskapsdatabas.
OBS! Om du laddar upp sidan manuellt via ftp, tänk då på att den ska ligga i mappen "public_html" och att filen för startsidan ska heta "index" (t ex index.html).

Kom igång med e-post

Så här skapar du en e-postadress:
 1. Logga först in i kundzonen
 2. Välj "E-post → Mina e-postadresser" i menyn
 3. Klicka på "Ny adress" i den gråa listen ovanför översikten
 4. Ange önskad e-postadress och lösenord
 5. Klicka på "Skapa adress" och saken är klar
Mer detaljerade instruktioner kring e-postinställningar hittar du i vår kunskapsdatabas.
Nu är det dags att ställa in ditt e-postprogram.
För att kunna skicka och ta emot e-post med din nya e-postadress måste du ställa in ditt e-postprogram. Här hittar du guider för de vanligaste programmen: För guider till fler program eller för dig som vill använda IMAP besök vår kunskapsdatabas.
Du kan också komma åt din e-post via webbmail. Då loggar du helt enkelt in med din e-postadress och ditt lösenord i inloggningsrutorna i huvudet på Loopia.se. Mer information om vår webbmail hittar du här.

Hitta svar i kunskapsdatabasen

Som du märker i tipsen ovan så har vi mycket information i vår kunskapsdatabas. Så om du har några funderingar är det alltid smidigt att surfa in på support.loopia.se och söka i den rödblinkande sökrutan i högerspalten. Alternativt bläddrar du dig omkring i kategorierna som även de ligger i högerspalten.
Saknar du någon information eller kör fast ändå är du självklart välkommen att höra av
dig till vår support. Vi har öppet alla dagar året runt (även storhelger), vardagar 09-19 och helger 10-14.

Följ oss på vår blogg, Twitter och Facebook

På vår blogg kan du läsa om våra tjänster och produkter, aktuella kampanjer och rabatter samt tips och tricks som hjälper dig i din närvaro på webben. Häng med på allt detta på blogg.loopia.se.
Följ oss också gärna på Twitter och Facebook, och glöm inte att berätta för alla dina följare om din nya webbsida hos Loopia.
 
  Loopia AB