Nr 18  ·  30 oktober 2008

Loopias nyhetsbrev

Oktober 2008

Efter ett litet uppehåll bland utskicken är det nu åter dags för ett rykande färskt nyhetsbrev från dina vänner på Loopia. Rykande färskt, men också småfuktigt. Här i Västerås har det inte annat än regnat den senaste tiden.

För att sprida lite ljus i tillvaron drar vi nu därför igång en hösttävling så här när löven börjat trilla från träden. Ladda upp sommarens bästa foton till oss och tävla om en alldeles egen laptop - den tokhajpade Asus EeePC 901! Läs mer nedan.

Som om inte detta vore nog har vi idag även lanserat den personliga domänen .me - också känd som Montenegros nya landsdomän. Gör som fler än 100 000 andra redan gjort sedan domänen släpptes fri i juli - skydda din alldeles egna domän under .me till Sveriges lägsta pris. Läs mer nedan.

Vänliga hälsningar

Jimmie Eriksson
Jimmie Eriksson
Kontorschef, Loopia AB

Innehållsförteckning

Vinn en EeePC 901 i vår fototävling

Haft kameran med dig i sommar? Bra! Om du lyckats fånga något roligt, skoj, snöpligt, trevligt eller bara väldigt vackert på bild, se då till att ladda upp det fotot till oss och tävla om ett exemplar av sommarens mest omskrivna dator - den superlilla laptopen Asus Eee PC 901.

Och vem är det då som avgör vem som tagit sommarens bästa bild? Jo, det gör du - och alla andra som besöker vår tävlingssajt. Styr kosan till www.hösttävling.se, ladda upp ditt foto, rösta och kommentera.

Tävlingen pågår till måndagen den 10 / 11 klockan 23:59:59. Vad väntar du på? Ladda upp din bild redan nu! Regler och instruktioner hittar du här.

Laptopen du tävlar om är en svart Asus EeePC med Windows XP Home, 2 GB RAM och 12 GB SSD-disk, värde 4 345 kr.

Den personliga domänen .me är här

Vi är idag stolta och glada över att kunna introducera den nya landsdomänen .me i vårt produktutbud - mer känd som den personliga domänen.

Sedan den öppnades för allmän registrering i juli i år har fler än 100 000 domännamn registrerats. Av naturliga skäl är den av störst intresse i de engelskspråkiga länderna, men svenskarna har tagit domänen till sitt hjärta och ligger idag på nionde plats i antalet registrerade domäner - trots att priset i Sverige hittills legat på långt över tusenlappen.

Nu är dock den tiden förbi och du kan från och med idag skydda din alldeles egna .me-domän för endast 139 kr per år. Din beställning lägger du här.

E-posten och kompensation

De tekniska problemen med vårt e-postsystem ligger äntligen bakom oss. För detaljerad information om vad som felade, varför det tog så lång tid att åtgärda, varför det under denna tid var svårt att nå vår support och vad vi kommer göra för att förhindra att detta händer igen - vänligen läs vår redogörelse av händelsen i vår blogg.

Vi inser att många av våra kunder drabbats mycket hårt av denna driftstörning och vi vill kompensera dig för det. Samtidigt vet vi att vi inte har möjlighet att till fullo kompensera för det inträffade. Vi erbjuder därför nedanstående kompensationsalternativ.

Genom att logga in i Loopia Kundzon och välja Extratjänster » Kompensation så har du nu möjlighet att helt kostnadsfritt välja något av följande erbjudanden:

Oavsett vilket alternativ du väljer ovan har du även möjlighet att via samma sida initiera ett kostnadsfritt byte av e-postplattform till Microsoft Hosted Exchange 2007. Med Hosted Exchange har du möjlighet att läsa e-post via POP3 och IMAP. Du får dessutom tillgång till din e-post via Outlook Web Access.

Samtliga erbjudanden gäller t o m 2008-11-14.

Avslutningsvis vill vi be alla våra e-postanvändare om ursäkt för de problem denna driftstörning orsakat er. Detta har med råge varit det mest allvarliga som någonsin drabbat Loopia och er, våra kunder, och vi kommer gör allt som står i vår makt för att varken ni eller vi ska behöva hamna i denna situation igen.

Finfina erbjudanden från Mamut - spara upp till 4 558 kr

Exklusivt för dig som Loopia-kund har du nu möjlighet att ta del av finfina erbjudanden från Mamut. Skaffa nätbutik med CRM, fakturalösning och mobil e-post och spara upp till 4 558 kr.

Båda ovanstående erbjudanden gäller t o m 2008-11-14.

Vid frågor eller beställning, vänligen kontakta Mamut på nummer 08-566 991 50.

Skaffat nytt boende? Glöm inte meddela oss

Skänk ditt domännamn och webbhotell en tanke när det är dags att byta hemadress.

Du glömmer väl inte bort att bocka för oss (Loopia) när du fyller i din flyttanmälan på Svensk Adressändring? Då blir nämligen vårt adressregister uppdaterat med blixtens hastighet och du undviker risken att fakturor eller annan korrespondens går till fel mottagare.

Givetvis får vi med tiden den nya adressen via folkbokföringen, men bocka för oss i din flyttanmälan så blir det klart direkt. Lättare kan det inte bli.

Senaste nytt från bloggen

Nedan följer några av de senaste godbitarna från vår blogg: