Arbeta hos Loopia

Vi har idag några av Västerås absolut vassaste medarbetare hos oss, men vi söker fortlöpande efter nya, hungriga och kompetenta talanger som kan hjälpa oss framåt, uppåt och till att bli ännu bättre. Nedan följer en sammanställning av de tjänster vi har lediga hos oss just nu.

Lediga tjänster

Antal Tjänst Sista ansökningsdag
1 st Drifttekniker, Västerås 2018-04-30

Nästa ess till Loopias driftavdelning

Mitt i hjärtat av Västerås City, ett stenkast från centralstationen, hittar du Loopia AB på åttonde våningen av Melkerhuset. Vi växer och söker nu dig som vill bli en del av vår driftavdelning som drivs av ett framåt team av erfarna, resultatinriktade och noggranna medarbetare med ett extra gott öga för dåliga skämt, Max hamburgare, xkcd, IT Crowd samt Nerf guns.

Om Loopia

Loopia AB, som sedan 2011 är en del av Visma-koncernen, är en av de största aktörerna på den svenska domän- och webbhotellsmarknaden och ett av Europas största hostingföretag. Vi erbjuder tjänster inom webb, e-post och DNS-hosting som hanteras i ett egenutvecklat system. Samtliga av våra tjänster baseras på automatiserade system, ambition, hårt och roligt arbete samt glimten i ögat.

På det rymliga och öppna huvudkontoret i Västerås arbetar idag ett fyrtiotal medarbetare med alltifrån scripting/programmering och projektutveckling till marknadsföring och supportfrågor.

Om dig

I vår komplexa och stora IT-miljö sätts dina kunskaper på prov varje dag. Med ca 200 000 kunder vill vi att du har tungan rätt i mun och att du inte är rädd för de utmaningar som dagligen dyker upp.

Vi förväntar oss att du fungerar väl i grupp och att du samtidigt driver dina egna arbetsuppgifter självständigt. Du ser dina närmaste medarbetare som din största tillgång. Du gillar att ta dig an nya arbetsuppgifter med nyfikenhet och ser möjligheter istället för problem även om du är en smula pessimistisk. Vi värderar dina sociala förmågor högt då det är viktigt för oss att du och gruppen trivs med varandra. Du är grym på Unix-system och för att smälta in i gruppen jobbar du i ett grönsvart terminalfönster. Du är övertygad om att Windows är en ordbehandlare.

Dina arbetsuppgifter som drifttekniker

Som drifttekniker på Loopia kommer du tillsammans med övriga kollegor delta i projekt, jobba med dagliga driftrelaterade ärenden och agera tekniskt stöd till vår support. Utöver det spenderar vi arbetsdagarna med att komma på nya sätt att göra vår infrastruktur ännu bättre eller hitta på grymma tjänster för våra kunder samtidigt som vi avnjuter en cola i soffan.

Kompetenser inom följande områden är ett krav:

 • Djup förståelse för koncepten runt DNS, e-post, webbservrar, databaser och lastbalansering.
 • Linux, BSD och/eller andra Unix-system.
 • Scripting och programmering ex. Shellscripting, python, PHP
 • Nätverk -brandväggar, routing/switching, IPv6 etc.

Kompetens inom följande områden ser vi som meriterande:

 • Virtualisering (vmware, Xen, KVM)
 • Postfix, Dovecot, Apache, Nginx, PowerDNS, MySQL, PostgreSQL, LDAP, Puppet.
 • Exchange, .NET, IIS7, MSSQL, Chef/Ansible.
 • DNSSEC, SELinux
 • Cisco IOS, Juniper JunOS
 • Windows server, Network Appliance Data OnTap.
 • Infrastrukturella områden såsom strömförsörjning och kyla.

En god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska är viktigt för oss.

Anställningsvillkor

Tillträde: Enligt överenskommelse.
Anställning: Heltid med månadslön och 6 månader provanställning.
Arbetstider: Arbetet sker under kontorstid. Beredskapstjänstgöring kan ingå.
Placering: Loopias kontor i centrala Västerås.

Loopia tillämpar positiv särbehandling.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-04-30
Ansökan skickas till: joinoperations@loopia.se

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 7-21, helger 11-15

 
021-12 82 22 Stängt