Arbeta hos Loopia

Vi har idag några av Västerås absolut vassaste medarbetare hos oss, men vi söker fortlöpande efter nya, hungriga och kompetenta talanger som kan hjälpa oss framåt, uppåt och till att bli ännu bättre. Nedan följer en sammanställning av de tjänster vi har lediga hos oss just nu.

Lediga tjänster

Antal Tjänst Sista ansökningsdag
1 st Supporttekniker till First line support, Västerås 2017-02-19
1 st DevOp till Loopias driftavdelning, Västerås 2017-03-06

Supporttekniker till First line support


Om Loopia

Mitt i hjärtat av Västerås City, ett stenkast från centralstationen, huserar idag Loopia AB på åttonde våningen av Melkerhuset. Vi söker nu förstärkning till vår SuperSupport, ett ungt och framåt team av erfarna, resultatinriktade och noggranna medarbetare.

På kontoret arbetar idag ett trettiotal medarbetare i de rymliga och öppna lokalerna. Vi på Loopia tror att glädje och hängivenhet går hand i hand. En nöjd anställd ger också i slutändan en nöjd kund och vi erbjuder exempelvis frukost, frukt och dricka dagligen och även massage minst en gång i månaden till alla anställda.

Loopia AB, som sedan 2011 är en del av Visma-koncernen, är en av de största aktörerna på den nordiska webhotell- och domänmarknaden och en del av Europas största hosting-konstellationer. Vi erbjuder tjänster inom webb, e-post och DNS-hosting. Våra produkter och tjänster baseras på automatiserade system, hårt och roligt arbete, ambition och glimten i ögat.

Om dig

Vi söker dig som har en hög arbetsmoral, ett brinnande intresse för webben och allt vad det innebär. Vi ser det som en självklarhet att du behärskar ett eller flera aktuella CMS-verktyg såsom Wordpress, Joomla och OpenCart. Du utför också obehindrat felsökning av e-post och FTP-klienter samt lättare felsökning av hemsidor. Detta vill vi gärna att du nämner i din ansökan med exempel på erfarenheter inom dessa områden.

Du bör också ha tidigare erfarenhet av att ge support via telefon, chat och e-post då detta kommer att vara din huvudsakliga uppgift som first line tekniker hos oss. Vi erbjuder också support via vår Facebooksida och Twitter.

Du är social, framåt och kan utan att blinka kasta dig in den svåraste av uppgifter med målet att lösa den på bästa möjliga vis för kunden.

Vi värderar sociala förmågor högt då det är viktigt för oss att du och gruppen trivs med varandra. På Loopia är kundfokus allt för vårt supportteam och du ska i första hand se kunden som din arbetsgivare och vi gnälliga chefer i andra hand.

Dina arbetsuppgifter

Support till Loopias kunder via telefon, e-post, chat och sociala medier.

Kunskap inom minst ett av följande kategorier är ett krav, vänligen ange exempel på arbeten du utfört i din ansökan:

 • DNS
 • HTML
 • PHP
 • .NET
 • SQL
 • Webbshopslösningar
 • Wordpress
 • Joomla
 • Diverse e-postklienter
 • Diverse FTP-postklienter

Även om du inte har en större erfarenhet av samtliga områden bör du känna till samtliga av dessa för att söka jobb och jobba hos oss.

Anställningsvillkor

Tillträde: 2017-03-01 eller enligt överenskommelse.
Anställning: Heltid med 6 månader provanställning.
Ingångslön: 21 000 kronor/mån.
Arbetstider: Arbetet sker i skift och kvälls- och helgarbete förekommer.
Placering: Loopias kontor i centrala Västerås. Du som söker tjänsten behöver bo inom pendlingsavstånd till arbetsplatsen.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 19 februari 2017 (intervjuer kan ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstidens slut)
Ansökan skickas till: support2017@loopia.se

 

DevOp till Loopias driftavdelning


Om Loopia

Mitt i hjärtat av Västerås City, ett stenkast från centralstationen, huserar idag Loopia AB på åttonde våningen av Melkerhuset. Vi söker nu förstärkning till vår driftavdelning, ett ungt och framåt team av erfarna, resultatinriktade och noggranna medarbetare med ett extra gott öga för dåliga skämt, Max Hamburgare och xkcd.

På det rymliga och öppna kontoret arbetar idag ett fyrtiotal medarbetare med alltifrån shellscripting och projektutveckling till marknadsföring och supportfrågor.

Loopia AB, som sedan 2011 är en del av Visma-koncernen, är en av de största aktörerna på den svenska domän- och webbhotellsmarknaden och ett av Europas största hostingföretag. Vi erbjuder tjänster inom webb, e-post och DNS-hosting där tjänster som shared hosting, DNS och e-post hanteras i ett automatiserat, egenutvecklat system. Våra produkter och tjänster baseras på automatiserade system, hårt och roligt arbete, ambition och glimten i ögat.

Om dig

Vi förväntar oss att du fungerar väl i grupp och att du samtidigt driver dina egna arbetsuppgifter självständigt. Du ser dina närmaste medarbetare som din största tillgång. Du älskar att ta dig an nya arbetsuppgifter med nyfikenhet, du ser möjligheter istället för problem även om du är en smula pessimistisk. Vi värderar dina sociala förmågor högt då det är viktigt för oss att du och gruppen trivs med varandra.

Du utför dina arbetsuppgifter i ett terminalfönster som också är din främsta ordbehandlare.

Dina arbetsuppgifter

I vår komplexa och stora IT-miljö sätts dina kunskaper på prov varje dag. Med ca 200 000 kunder vill vi att du har tungan rätt i mun och att du inte är rädd för de utmaningar som dagligen dyker upp. Som DevOp på ett av Europas största hostingföretag kommer du tillsammans med övriga kollegor delta i projekt, jobba med dagliga driftrelaterade ärenden och agera tekniskt stöd till vår support.

Utöver det spenderar vi arbetsdagarna med att komma på nya sätt att göra våra infrastruktur ännu bättre eller hitta på grymma tjänster för våra kunder samtidigt som vi dricker kaffe i soffan.

Kunskap och erfarenhet inom följande områden är ett krav:

 • Djup förståelse för koncepten runt DNS, e-post, webbservrar, databaser och lastbalansering.
 • Linux, BSD och/eller andra Unix-system.
 • Scripting och programmering ex. Shellscripting, python, PHP
 • Nätverk -brandväggar, routing/switching, IPv6 etc.

Kunskap och/eller erfarenhet inom följande områden ser vi som meriterande:

 • Virtualisering (vmware, Xen, KVM)
 • Postfix, Dovecot, Apache, Nginx, PowerDNS, MySQL, PostgreSQL, LDAP, Puppet.
 • Exchange, .NET, IIS7, MSSQL, Chef/Ansible.
 • DNSSEC, SELinux
 • Cisco IOS, Juniper JunOS
 • Windows server, Network Appliance Data OnTap.
 • Infrastrukturella områden såsom strömförsörjning och kyla.

En god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift i svenska och engelska är viktigt för oss.

Anställningsvillkor

Tillträde: 2017-05-01 eller enligt överenskommelse.
Anställning: Heltid med månadslön och 6 månader provanställning
Arbetstider: Arbetet sker under kontorstid. Beredskapstjänstgöring kan ingå.
Placering: Loopias kontor i centrala Västerås.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-03-06 (vi utvärderar ansökningar och kallar till intervjuer löpande under denna period).
Ansökan skickas till: devop2017@loopia.se

 

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 7-22, helger 11-15

Nedstängning av Active24 e-postservrar

Om du som tidigare Active24-kund fortfarande ansluter med gamla inställningar så behöver du byta servernamn för inkommande/utgående e-post till mailcluster.loopia.se
För mer info se Loopias driftblogg

Mvh Loopia Support

 
021-12 82 22 Stängt