Logga in

Svenskarna gillade prissänkningen av .se

Pressmeddelande från 2004-11-03. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Loopia säljer var femte .se-adress

Den största återförsäljaren av .se-webbadresser i Sverige, Loopia, har fått positiva reaktioner från kunderna sedan företaget i protest mot monopolleverantören Nic-se sänkt priserna till 150 kr. Sedan sänkningen i slutet av september har företagets andel av alla sålda .se-adresser ökat till att omfatta en knapp femtedel.

– Användarnas syn på Nic-se:s monopolpriser är ganska tydlig. Vi har aldrig sålt så här många .se-adresser, och vi har aldrig haft en sån här försäljningsökning som månaden sen vi sänkte priset på .se-domäner, säger Loopias vd och grundare, Sam Nurmi, och fortsätter:

– Vi har fått en tydlig signal från kunderna, och vi hoppas Ulrica Messing också hör den när regeringen nu utformar sitt lagförslag för reglering av toppdomänerna i Sverige. Monopolleverantören av .se-domäner får inte tillåtas utöka sin verksamhet och sina intäkter hur som helst på svenskarnas bekostnad.

Webbadresser med den svenska nationella ändelsen .se kan bara registreras via det enda ombud som godkänts av de internationella internetorganen Iana/Icann, nämligen den privata II-stiftelsen och dess bolag Nic-se. Nic-se håller, trots en tredubbling av intäkterna under de senaste två och ett halvt åren fortfarande priset 160 kr per år, att jämföra med det danska priset på 60 danska kronor för en .dk-domän och det norska priset på 50 norska kronor för en .no-domän.

Loopia protesterade den 27 september mot Nic-se:s priser genom att sänka sina priser på .se-domänerna gentemot användarna till 150 kr, d v s under självkostnadspris. Sedan dess har utvecklingen varit snabb. I september sålde Loopia 16 procent av alla svenska .se-domäner, i oktober var siffran uppe i 18,3 procent, och utvecklingen ser ljus ut:

– Vi är övertygade om att vår marknadsandel ökar ytterligare under november, säger Sam Nurmi.

Om Loopia AB

Loopia Webbhotell AB är sveriges största återförsäljare av .se-domäner och landets tredje största webbhotell. Företaget har idag ett trettiotal anställda och siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Företaget har idag verksamhet i Sverige och i Serbien, och utvecklar själva programvara för webbhotell och deras kunder. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15