Logga in

Över 300 000 .se-domäner på Internet

Pressmeddelande från 2004-12-15. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Det 300 000:e domännamnet under .se har precis registrerats

Det 300 000:e domännamnet under .se har precis blivit registrerat. Domännamnet blev stekarn.se och det registrerades av Emil Jansson i Mölndal, via ombudet Loopia Webbhotell AB. Emil kommer tack vare detta få en Ipod mp3-spelare samt gratis webbhotell från Loopia.

Varför valde du en .se-domän?

- Först och främst för att det är möjligt för privatpersoner att registrera .se-domäner. Sen känns även .se-domänen mest naturlig för en svensk hemsida.

Vad ska du göra med ditt domännamn?

- Det är tänkt att användas till ett privat projekt för mig och mina vänner. Jag planerar att kunna lansera en webbplats under stekarn.se i februari.

Varför valde du att registrera ditt domännamn genom Loopia?

- Jag blev rekommenderad Loopia av vänner och har sedan sedan dess registrerat ett flertal domännamn genom dem. Jag är väldigt nöjd med Loopia, både när det gäller deras priser och snabba support.

Den svenska toppdomänen .se växer väldigt snabbt. På lite mer än ett år har 100 000 nya .se-domäner blivit registrerade. Under förra året registrerades det 38 % fler domännamn än föregående år. Det ombud som registrerade flest domännamn under .se förra året var Loopia Webbhotell AB.

- Efterfrågan på .se-domäner har ökat rejält det senaste året. Den främsta anledningen till detta är enklare regler för registrering, sänkta priser och en större medvetenhet hos konsumenterna, säger Sam Nurmi, VD och grundare av Loopia Webbhotell AB.

Loopia kommer att skänka en Ipod mp3-spelare samt gratis webbhotell till Emil Jansson, innehavare av det 300 000:e domännamnet under .se.

Om Loopia AB

Loopia Webbhotell AB är sveriges största återförsäljare av .se-domäner och landets tredje största webbhotell. Företaget har idag ett trettiotal anställda och siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Företaget har idag verksamhet i Sverige och i Serbien, och utvecklar själva programvara för webbhotell och deras kunder. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Vardagar: 8-19 Helger: 11-15