Logga in

Nu satsar Loopia på .NU

Pressmeddelande från 2005-01-31. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Först i världen med ett års registreringar av .NU

Sveriges största återförsäljare av .se-domäner, Loopia, tänker bli störst även på .nu-domäner. De inför därför, som enda återförsäljare i världen, ett års registreringar och chocksänker samtidigt priset på .nu-domäner till 130 kr, ett pris som t.o.m. ligger under .NU Domain.

– Vi ska återetablera .nu-domänen i Sverige. Det finns inget fyndigare, mer tillgängligt eller omedelbart domännamn för svenska domännamnsinnehavare. Det är ett utmärkt val både för mindre företag, kampanjer och privatpersoner, säger Loopias vd och grundare den 27-årige entreprenören Sam Nurmi.

– Vi är motsvarigheten till Ryanair, fast för domännamn, med skillnaden att alla våra kunder flyger första klass. På mindre än fyra år har vi gått från noll till att bli Sveriges största återförsäljare av domännamn och samtidigt fått ner priserna på alla vanliga domännamn, nu senast .se-domänen. Ge oss några år till så kommer vi ha förändrat branschen totalt.

Per Darnell, vd för .NU Domain i Sverige, välkomnar Loopias initiativ.

– Vi erbjuder de mest kreativa namnen, de mest innovativa produkterna och den högsta tekniska nivån. Därför ska vi inom några år gå om .com-domänen och bli Sveriges näst största domän. Duktiga återförsäljare som Loopia som driver och utvecklar marknaden är ett viktigt verktyg för detta, avslutar Per Darnell.

Loopias prisnivå gäller utan krav på att köpa övriga tjänster. Vid registrering av domännamn genom Loopia tillkommer det istället utan extra kostnad en tjänst som gör det möjligt att utnyttja det nya domännamnet till e-post och hemsida.

Om Loopia AB

Loopia Webbhotell AB är Sveriges största återförsäljare av .se-domäner och landets tredje största webbhotell. Företaget har idag ett trettiotal anställda och siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Företaget har idag verksamhet i Sverige och i Serbien, och utvecklar själva programvara för webbhotell och deras kunder. Se även www.loopia.se.

Om .NU Domain

.NU Domain är Sveriges tredje största leverantör av webbadresser. Företaget är privatägt och baserat i Sverige, USA och på ön Niue. .NU Domain har innehar rätten att administrera söderhavsön Niues landsdomän .nu mot att en del av intäkterna går tillbaka till öriket. .NU är den enda domänleverantören som erbjuder domänadresser med internationella tecken som fungerar utan extra mjukvara. .NU är billigare och enklare att registrera än andra alternativ och har mer än 100 000 domännamn registrerade, varav ca 80 000 i Sverige. För ytterligare information se: www.nu.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15