Logga in

Sveriges största webbhotell intar Norge

Pressmeddelande från 2005-04-22. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Nu får norrmännen bättre priser och bättre service

Webbhotellet Loopia, som på fem år blivit Sveriges största webbhotell satsar nu på Norge. I juni ska försäljningen av webbadresser, serverutrymme och kringtjänster vara igång. Loopia, som i februari utsetts till Sveriges bästa webbhotell, i mars till Årets marknadsförare och i april blivit Sveriges största webbhotell, räknar med att kunna slå Telia och Active24 även i Norge. Företaget ser samma omogna marknad där som i Sverige, och räknar med samma möjligheter:

– Vi har närmast till Oslo, så nu satsar vi på Norge. I Norge finns fortfarande många företag utan egna hemsidor. Servicen är låg och priserna höga i förhållande till Sverige, de större leverantörerna tar betydligt mer betalt än oss för ett webbhotellabonnemang, oavsett om det är för privatpersoner eller företag, säger Loopias vd och grundare, den 27-årige Sam Nurmi.

Loopia grundades 1999 och har sedan dess medvetet verkat för att automatisera, effektivisera och professionalisera webbhotellsbranschen. Företaget har drivit en utveckling av tekniska innovationer såsom kontrollpaneler för användare och aggressiva prissänkningar, som bl.a. tvingat Nic-se att sänka sitt monopolpris på den svenska landsdomänen .se. De insparade pengarna har också satsats på service, personalen får 40 timmars grundutbildning och två timmar i veckan till vidareutbildning, och kundernas e-post ska alltid besvaras inom 30-60 minuter på kontorstid.

Ansträngningarna har gett effekt, och Loopia har sålt betydligt bättre än konkurrenterna, trots att dessa lagt ned flera hundra miljoner kronor mer i tillväxtåtgärder. Efter åtta veckors tester av tidningen Internetworld utsågs Loopia i februari 2005 till ”Sveriges bästa webbhotell 2005”, i mars utsågs företaget till Årets marknadsförare i Västerås, och i april passerade företaget Active24 och Telia och blev Sveriges största webbhotell.

– Kunderna vet vad de vill ha, lägsta pris och bästa service och vi kommer att göra vårt yttersta för att ge dem det. 2006 ska vi vara en av de större leverantörerna i Norge, säger Sam Nurmi.

Om Loopia AB

Loopia Webbhotell AB är Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget har idag ett trettiotal anställda och siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Företaget har idag verksamhet i Sverige och i Serbien, och utvecklar själva programvara för webbhotell och deras kunder. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15