Logga in

Active24 förvärvar Loopia

Pressmeddelande från 2005-04-25. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Öppnar för ökad tillväxt

Active24, en av Europas ledande nätverksoberoende leverantörer av Internettjänster, tillkännager i dag förvärvet av Sveriges största webbhotell Loopia. Köpesumman är 16 miljoner kronor.

– Loopia passar perfekt in i Active24:s tjänsteutbud. Deras kundbas med 33 000 domäner i hemkontorsmarknaden kompletterar Active:s egna SME-portfölj (small and medium sized enterprises). Genom förvärvet av Loopia, förvandlar vi en aggressiv utmanare i hemkontorsområdet till en stor tillgång som en förlängd arm in i vår nya kundkrets för sofistikerade produkter. Vi tror att de båda företagens kulturer och kompetens i kombination kommer att bli en stark utmanare till vilken konkurrent som helst i den växande internationella webbhotellsindustrin, säger Jaap Zuiderveld, VD för Active24.

Loopia grundades 1999 av Sam Nurmi, och har sedan dess varit i fronten bland svenska webbhotell. Genom att fortlöpande investera i teknisk utveckling och bädda för högre kostnadseffektivitet lyckades Loopia utklassa sina svenska medtävlare i både pris- och produktprestanda. I april 2005 erövrade Loopia förstaplatsen från Telia som det största webbhotellet i Sverige. I februarinumret av magasinet Internetworld tilldelades Loopia den prestigefyllda utmärkelsen Sveriges bästa webbhotell 2005 och i mars utsågs företaget till Årets marknadsförare.

– Vi är väldigt glada över den här möjligheten. Både Loopia och Active24 är väldigt starka företag och båda har etablerat sig som ledande inom två olika, men kompletterande sektorer av webbhotellsmarknaden. När vi utnyttjar våra sammanlagda resurser så kommer våra konkurrenter att få problem att hänga med oss, säger Loopias grundare och VD Sam Nurmi.

Om Active24

Active 24 är en ledande nätverksoberoende europeisk leverantör av Internettjänster. Företagets fokus är att leverera kompletta, skalbara och kostnadseffektiva Internetlösningar med en enastående användarvänlighet till små och medelstora företag. Mer än 250 000 kunder kan vittna om att Active 24 levererar kraftfulla lösningar - överraskande enkelt. Genom att tillgodose ett grundläggande behov hos företag hjälper Active 24 sina kunder att fokusera på sin kärnverksamhet i stället för på nätverksproblem. Med huvudkontor i Oslo och kontor i Sverige, England, Holland och Tjeckien, har Active 24 en virtuell närvaro i 13 europeiska länder och i USA.

Om Loopia AB

Loopia Webbhotell AB är Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget har idag ett trettiotal anställda och siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Företaget har idag verksamhet i Sverige och i Serbien, och utvecklar själva programvara för webbhotell och deras kunder. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15