Logga in

Gratis info-domäner i luren under november

Pressmeddelande från 2005-11-02. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Loopia lanserar domännamn direkt i mobilen

Sveriges största webbhotell Loopia lanserar en unik tjänst, LoopiaWAP. På sidan wap.loopia.se kan man i sin mobil på några sekunder se om ett domännamn är ledigt och köpa det om så är fallet. Under november kan alla Loopia-kunder registrera upp till tio info- domäner per person gratis via tjänsten. LoopiaWAP lanseras när att ökad webbannonsering och flera webbedrägerier har gjort webbadresser begärligare. Idag registreras intressanta namn oftast minuter efter att de blivit kända.

Loopia har länge drivit marknaden med prissänkningar och tekniska innovationer såsom kontrollpaneler som sedan kopierats av flera konkurrenter. Nu slår de till med en ny idé som kommit till på ett ovanligt sätt:

– Vi var ute på en pub och diskuterade olika företagsidéer och namn när vi kom på denna. Vi är entreprenörer, vi har ofta idéer till nya projekt, och vi vet att man vill kunna kolla om ett bra namn är tillgängligt direkt när man kommer på det, inte ett dygn senare. I dagens ekonomi gäller det att utnyttja idéerna direkt, eller se på när konkurrenterna tar dem, säger Sam Nurmi, VD på Loopia.

– Under .com är det redan nästan omöjligt att hitta bra och lediga namn så nu vill vi låta folk testa .info gratis. Det är en relativt ny toppdomän, där många bra namn fortfarande är lediga.

Under november månad får Loopias kunder – även de som bara använder den kostnadsfria DNS- tjänsten LoopiaDNS – registrera upp till tio info-domäner gratis via LoopiaWAP. Vem som helst som har en telefon med stöd för WAP kan på tio sekunder kontrollera om ett domännamn är ledigt, eller vem som äger det. De som tidigare registrerat sig som Loopia-kunder kan sen på ytterligare fem sekunder köpa ett ledigt namn.

– Vi har gjort sidan minimalistiskt och anpassad så att nästan alla telefoner idag kan använda den. Det är viktigt, för det är inte många telefoner som har html-läsare och en sådan skärm att man kan göra dessa ärenden utan LoopiaWAP, avslutar Sam Nurmi.

Om Loopia AB

Loopia Webbhotell AB är Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Active 24, en ledande nätverksoberoende europeisk leverantör av Internettjänster med närvaro i 16 europeiska länder och i USA. Loopia siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Företaget har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15