Logga in

2 500 domännamn utan kostnad

Pressmeddelande från 2005-11-09. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Loopia först ut med .eu

Under slutet av förra veckan publicerade EURid till slut de allmänna villkoren för .eu- domäner på svenska. Första ombudet att erbjuda riktiga förhandsregistreringar är Loopia, som gör detta med ett erbjudande om 2 500 kostnadsfria domännamn. Priset för en vanlig förhandsregistrering ligger på 79 kr exkl. moms, vilket är det lägsta priset på marknaden.

EURid, som ansvarar för den nya toppdomänen .eu, publicerade under slutet av förra veckan äntligen de allmänna villkoren för registreringar av .eu-domäner på svenska. Det var förutsättningen för att den svenska förhandsregistreringen skulle kunna börja på riktigt, i enlighet med de bestämmelser som EU- kommissionen satt upp för .eu-domänen.

Loopia, som tidigare utmärkt sig med väldigt låga priser på bl.a. .se-domäner, erbjuder nu förhands- registreringar av .eu-domäner till det lägsta priset på marknaden; 79 kr + moms. Utöver detta bjuder de på registreringsavgiften för de 2 500 första .eu-domänerna, för sina befintliga webbhotellskunder.

– Efterfrågan på .eu-domäner är otroligt hög just nu. Vi har länge väntat på att få de allmänna villkoren tillgängliga på svenska, så att vi kan börja erbjuda förhandsregistreringar. När vi nu kör igång så vill vi att det ska märkas riktigt ordentligt, säger Sam Nurmi, VD på Loopia Webbhotell AB.

Den europeiska toppdomänen kommer att lanseras under ett flertal etapper, sk. sunrise-perioder, där innehavare av namnrättigheter har förtur till vissa domännamn. Den första sunrise-perioden inleds den 7:e december, det kommer då vara möjligt att ansöka om domännamn för bl.a. myndigheter och registrerade varumärken.

Den riktiga lanseringen, då vem som helst inom EU, utan namnrättigheter eller liknande, kan ansöka om ett domännamn, sker den 7:e april nästa år. Men det är redan nu möjligt att förhandsregistrera de domännamn man vill ha, och det är dessutom väldigt bråttom.

– Det gäller att vara tidigt ute om man vill ha en chans att få sitt önskade domännamn. Vi som ombud måste skicka in alla ansökningar till EURid i den turordning vi själva får in våra beställningar. Striden om de bästa domännamnen kommer att vara stenhård, inte bara i Sverige utan över hela Europa, avslutar Sam Nurmi.

Om Loopia AB

Loopia Webbhotell AB är Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Active 24, en ledande nätverksoberoende europeisk leverantör av Internettjänster med närvaro i 16 europeiska länder och i USA. Loopia siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Företaget har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15