Logga in

100 000 nya .se-domäner på mindre än ett år

Pressmeddelande från 2005-12-30. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Nu är 400 000:e .se-domänen registrerad

Idag registrerades den 400 000:e .se-domänen. Domännamnet blev socialjuridik.se och det registrerades av Christian Wennberg, genom ombudet Loopia Webbhotell AB. Christian kommer tack vare detta att få en Xbox 360 med spel, och ett gratis webbhotell från Loopia.

Den svenska toppdomänen .se växer som aldrig förr. I början av året registrerades den 300 000:e .se- domänen och tidigare idag registrerades den 400 000:e .se-domänen socialjuridik.se. Den lycklige innehavaren av den 400 000:e .se-domänen blev Christian Wennberg i Bromma.

Varför valde du en .se-domän?

– Jag hade tidigare en .com-domän, då reglerna för registrering av .se-domäner var hårdare. När det nu är möjligt för vem som helst att registrera .se-domän så kändes .se som det mest naturliga valet för mig.

Vad ska du göra med ditt domännamn?

– Jag är egen företagare och arbetar med kommuner i sociala frågor, med inriktning på juridik och lagstiftning. Min tanke med detta domännamn är att lägga upp en handbok i hantering av bl a missbruksärenden.

Varför valde du att registrera ditt domännamn genom Loopia?

– Det var en kombination av en egen jämförelse av de svenska ombuden, där Loopia stod ut med sin prissättning, samt varma rekommendationer från en nära släkting.

Loopia har sedan mer än ett år tillbaka registrerat närmare var 4:e .se-domän och hanterar idag mer än 10 % av alla domännamn under .se. Med en innovativ och framgångsrik prissänkningskampanj, kostnadsfria domäntjänster och en prisad support har det Västeråsbaserade företaget blivit synonymt med domännamn i Sverige.

– Ett domännamn är en unik och personlig identitet på Internet. Det är någonting vi anser att alla ska ha tillgång och möjlighet till, och det är därför vi satsar så hårt på att få ner priserna samtidigt som vi utvecklar våra tjänster efter våra kunders önskemål och behov, säger Sam Nurmi, VD och grundare av Loopia Webbhotell AB.

Loopia kommer att skänka en Xbox 360 med spel samt ett gratis webbhotell till Christian Wennberg, innehavare av det 400 000:e domännamnet under .se, socialjuridik.se.

Om Loopia AB

Loopia Webbhotell AB är Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Active 24, en ledande nätverksoberoende europeisk leverantör av Internettjänster med närvaro i 16 europeiska länder och i USA. Loopia siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Företaget har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15