Logga in

Tal till nationen när sifferdomänerna släpps

Pressmeddelande från 2006-03-13. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Hög efterfrågan väntas på nummer på nätet

På onsdag får för första gången webbadresser med siffror i namnet, till exempel 118118.se, registreras i den svenska .se-domänen. Sveriges största webbhotell Loopia ser att efterfrågan kommer att bli hög när en helt ny marknad med varumärkesanknutna nummer att skydda öppnar sig. För att locka kunderna erbjuder Loopia därför ett lägre pris, 49 kr ex moms, för dem som registrerar sig den första dagen.

– Vi märker i kundkontakter och i diskussioner på nätet att många ser över sina domäninnehav inför släppet på onsdag. Sverige är fullt av företag som är beroende av att kunderna kommer ihåg deras nummer, allt ifrån telefonupplysningsföretag, taxiföretag, reseföretag, till olika radiostationer. Varje företag som förknippas med ett nummer har även ett domännamn de nu behöver skydda. De stigande annonsintäkterna gör att alla webbadresser som kan locka trafik snabbt riskerar att tas över av oseriösa aktörer, i synnerhet när detta kan reta ett existerande företag, säger Loopias vd Sam Nurmi.

Från och med 10.00 på onsdag den 15 mars kommer de personer eller företag som registrerar numeriska domännamn att få rabatt på den första årsavgiften, 49 kronor istället för 110 (II-stiftelsens eget pris är 120 kr). Rabatten gäller för de femhundra första kunderna. I priset ingår även möjligheten att med LoopiaDNS-tjänsten koppla den nya webb- och e-postadressen till andra, existerande webb- och e-postadresser.

– Som företag måste man ta till vara på alla kontaktmöjligheter som underlättar för kunderna – självklart ska man komma till Telias kundtjänst om man slår in 90200.se, avslutar Nurmi.

Om Loopia AB

Loopia Webbhotell AB är Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Active 24, en ledande nätverksoberoende europeisk leverantör av Internettjänster med närvaro i 16 europeiska länder och i USA. Loopia siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Företaget har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15