Logga in

Loopia satsar på .nu

Pressmeddelande från 2006-06-09. Finns även tillgängligt i PDF-format.

.nu billigare och enklare än någonsin

.nu-domänen har många fördelar mot .se-domänen, men har länge haft ett för högt pris för att kunna slå igenom ordentligt. Sveriges största webbhotell Loopia sänker nu priset på .nu-domäner till 79 kr exkl. moms, samtidigt som de är unika om att erbjuda möjlighet till ett års registrering av en .nu-domän.

Idag finns det ungefär 450 000 registrerade .se-domäner, men bara cirka 120 000 registrerade .nu-domäner. Enklare regler för .se, krav på två års registreringar och ett högre pris har gjort att intresset för .nu har varit svalt under de senaste åren. Detta ska Loopia nu råda bot på.

– .nu är det tillgängliga alternativet till .se, säger Loopias nya verksamhetschef Jonathan Sulo. Det finns många lediga och attraktiva domännamn under .nu, samtidigt som det är en perfekt toppdomän för den svenska marknaden. Med ett oslagbart pris och ett års registreringar vill vi återuppväcka allmänhetens intresse för .nu, säger Jonathan Sulo.

– Det finns tre toppdomäner som över tre fjärdedelar av alla svenskar känner till; .com, .se och .nu, resten är betydligt mer okända, säger .NU Domain:s Sverigechef Per Darnell. Eftersom det finns många lediga namn kvar går det att hitta minnesvärda .nu-domäner för kampanjer och marknadsföring, avslutar Darnell.

Under första kvartalet 2006 ökade annonseringen på Internet med 46 procent*. I takt med att annonseringen ökar har även intresset för attraktiva domännamn ökat. Det har även blivit viktigare att skydda företag och varumärken mot renomésnyltning. Genom att registrera en .nu-domän skyddar man sitt namn från användning av oseriösa aktörer.

LoopiaDNS, Loopias kostnadsfria domäntjänst, har nyligen även uppdaterats. Till nyheterna hör bland annat stöd för DNS-typer för IP-telefoni och det nya IPv6-protokollet, den standard som i framtiden kommer att användas för trafik på Internet. LoopiaDNS är Sveriges största domäntjänst, med mer än 80 000 aktiva domännamn.

Om Loopia AB

Loopia AB är Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Active 24, en ledande nätverksoberoende europeisk leverantör av Internettjänster med närvaro i 16 europeiska länder och i USA. Loopia siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Företaget har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om .NU Domain

.NU Domain är Sveriges tredje största leverantör av webbadresser. Företaget är privatägt och baserat i Sverige, USA och på ön Niue. .NU Domain har innehar rätten att administrera söderhavsön Niues landsdomän .nu mot att en del av intäkterna går tillbaka till öriket. .NU är den enda domänleverantören som erbjuder domänadresser med internationella tecken som fungerar utan extra mjukvara. .NU är billigare och enklare att registrera än andra alternativ och har mer än 100 000 domännamn registrerade, varav ca 80 000 i Sverige. För ytterligare information se www.nu.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15