Logga in

Gratis IDN-domäner

Pressmeddelande från 2007-10-17. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Bråttom att skydda svenska namn

För att fira ankomsten av Internet Explorer 7, som erbjuder fullt stöd för IDN- domäner, subventionerar II-stiftelsen dessa domännamn. Efterfrågan är enorm, under gårdagen registrerades tio gånger fler domännamn än vanligt. Loopia, II-stiftelsens största ombud, erbjuder gratis IDN-domäner året ut och betonar kraftigt vikten av namnskydd i samband med detta erbjudande.

Fram till den sista december är det möjligt att helt kostnadsfritt registrera IDN-domäner under .SE. IDN-domäner är domännamn med internationella tecken, under .SE stöds idag bokstäverna å, ä, ö, é och ü. II-stiftelsen vill fira ankomsten av Internet Explorer 7, som erbjuder fullt stöd för IDN-domäner, och de subventionerar därför dessa domännamn. Firefox och andra webbläsare erbjuder sedan tidigare stöd för IDN.

Under måndagen, då erbjudandet introducerades, registrerades tio gånger fler domännamn under än vanligt. Efterfrågan är hög och fortsätter registreringen i samma takt så kommer den 500 000:e .SE-domänen registreras denna vecka.

– Det är positivt att vi kan erbjuda gratis IDN-domäner under .SE. Det gynnar den svenska tillväxten på Internet, säger Jonathan Sulo, verksamhetschef på Loopia. IDN är en naturlig utveckling. På samma sätt som vi tycker det är självklart att vi ska kunna uttrycka oss på svenska i e-postmeddelanden och hemsidor så kommer det vara naturligt med svenska domännamn i framtiden.

Loopia vill även höja ett varnande finger och göra allmänheten uppmärksam på detta.

– II-stiftelsen har inte begränsat omfattningen av subventionen vilket innebär att illasinnade personer kan registrera enorma mängder IDN-domäner för att tjäna pengar genom domänförsäljning eller felstavningstrafik. Alla företag, organisationer och privatpersoner måste uppmärksamma detta och skydda sina namn så fort det bara är möjligt, avslutar Jonathan Sulo.

Om Loopia AB

Loopia AB är Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Mamut, en ledande leverantör av ekonomi-, CRM- och Internetlösningar till små och medelstora företag, enskilda firmor, föreningar och privatpersoner i Nordeuropa. Loopia siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Loopia har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15