Logga in

En halv miljon .SE-domäner passerades i natt

Pressmeddelande från 2006-10-19. Finns även tillgängligt i PDF-format.

bygdegård.se via ombudet Loopia blev nummer 500 000

.SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur), som ansvarar för Internets svenska toppdomän, har registrerat .SE-domän nummer 500 000. Den 500 000:e domänen, bygdegård.se, registrerades strax efter midnatt av Niklas Stenberg i Tyresö via ombudet Loopia. Namnet ska användas för Tyresö Bygdegårds räkning.

- En milstolpe inom Internetvärlden passerades i natt, när den 500 000:e .SE-domänen registrerades, säger Danny Aerts, VD på .SE. Vi har sett en mycket stark tillväxt i antalet domännamnsregistreringar den senaste tiden och 400 000-strecket passerades så sent som i slutet av december förra året. Det är framför allt positivt att det är så många privatpersoner som väljer att skaffa en egen identitet på Internet genom ett personligt domännamn och att namnen med svenska tecken blir fler.

Den första .SE-domänen registrerades 1983 och under de följande fem åren registrerades totalt endast ett femtiotal domäner under .SE, främst av universitet och andra pionjärer. Detta motsvarar mindre än en tiondel av antalet registreringar en helt vanlig dag detta år. Det var domännamnet bygdegård.se som tio minuter efter midnatt mellan onsdag och torsdag blev den 500 000:e domänen.

- Jag ska använda adressen bygdegård.se för Tyresö bygdegårds räkning. Vi ville ha ett så kort och enkelt namn som möjligt, säger innehavaren Niklas Stenberg. Det var självklart för mig att registrera just en .SE domän eftersom det är .SE som gäller om man vill nå den svenska marknaden. Eftersom jag är nöjd kund till Loopia sedan flera år kändes det naturligt att registrera namnet genom dem.

Bygdegård.se registrerades genom Loopia, som är ett av knappt 400 .SE-ombud, genom vilka domännamn kan registreras. Loopia kommer att skänka en Mac Mini samt ett gratis webbhotellskonto till Niklas Stenberg, för att fira det 500 000:e domännamnet under .SE.

- Det är jätteroligt att .SE-kund nummer 500 000 valde oss. Under 2005 sålde vi även domän nummer 300 000 och 400 000. Våra satsningar på en snabb support, unika tjänster och hög tillgänglighet gör att merparten av alla domännamn i Sverige registreras genom oss, säger Jonathan Sulo, verksamhetschef på Västeråsbaserade Loopia AB.

Om .SE

Stiftelsen för Internetinfrastruktur (.SE) ansvarar för Internets svenska toppdomän, .SE. Kärnverksamheten är registrering av domännamn samt administration och teknisk drift av det nationella domännamnsregistret under .SE. .SE är en oberoende allmännyttig organisation som verkar för en positiv utveckling av Internet i Sverige. Genom Internetfonden avsätter stiftelsen varje år medel till projekt som på olika sätt bidrar till Internets utveckling och användning. Det finns idag fler än en halv miljon domännamn registrerade inom .SE. Stiftelsens nästan 400 ombud över hela landet fungerar som återförsäljare av dessa. Se mer på: www.iis.se.

Om Loopia AB

Loopia AB är Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Mamut, en ledande leverantör av ekonomi-, CRM- och Internetlösningar till små och medelstora företag, enskilda firmor, föreningar och privatpersoner i Nordeuropa. Loopia siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Loopia har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15