Logga in

Hundratusende svenska domänen såld, rea på de europeiska hos Loopia

Pressmeddelande från 2006-12-22. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Nu 100 000 .se-kunder i Västerås

Idag registrerade den 100 000:ende .se-kunden Jeanette Carlsson sig hos det största svenska webbhotellet Loopia i Västerås, med domännamnet jeanettecarlsson.se. Loopia siktar på att driva på så att den totala mängden .se-domäner spränger både 600 000 och 700 000-vallarna nästa år. Dessutom satsar man nu stort på .eu och sänker priserna på .eu-domäner från 99 kr till 62,50 kr ink. moms. vid årsskiftet.

– Vi har bidragit till att sätta svenskarna på nätet som svenskar, nu ska vi sätta dem där som européer, säger Jonathan Sulo, verksamhetschef på Loopia, som ser .eu som en prisvärd och internationellt gångbar domän som hittills lyckats bättre i övriga EU än här. Sverige ska vara ett ledande IT-land, men idag har länder som Frankrike, Italien och till och med Cypern fler .eu-domäner registrerade än Sverige, menar Sulo.

Loopia har det senaste kvartalet registrerat mer än hälften av alla .se-domäner. De är idag den i särklass största DNS-operatören under .se, med närmare 20% av den totala .se-zonen. Idag finns det strax över 560 000 .se-domäner i Sverige och Sulo tror att Loopia under 2007 kommer att kunna sälja såväl Sveriges 600 000:ende som 700 000:ende .se-domän:

– Våra ansträngningar med högst tillgänglighet och snabbast support, i kombination med unika tjänster och attraktiva priser har gjort ett starkt intryck på den svenska marknaden. Nu kommer vi jobba för att nå ännu fler och för att få ut svenskarna på den internationella domännamnsmarknaden. Under nästa år kommer det mobila surfandet, via 3G, trådlöst bredband och Wimax, att kraftigt öka efterfrågan på domännamn, avslutar Jonathan Sulo.

– Jag är en nyutexaminerad keramiker som ska använda mitt domännamn för att komma igång så smått med min verksamhet. Jag är glad att jag lyssnade på mina vänners rekommendationer när jag valde Loopia, säger Loopias .se-kund nr 100 000, Jeanette Carlsson, som nu vinner en Nintendo Wii och ett webbhotellspaket hos Loopia.

Om Loopia AB

Loopia AB är Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Mamut, en ledande leverantör av ekonomi-, CRM- och Internetlösningar till små och medelstora företag, enskilda firmor, föreningar och privatpersoner i Nordeuropa. Loopia siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Loopia har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15