Logga in

Bulkstöd i LoopiaDNS

Pressmeddelande från 2007-07-04. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Loopia inför stöd för masshantering av domännamn

Som första domänombud i Sverige har Loopia idag infört möjligheten att beställa och administrera domännamn i bulk. Funktionaliteten, som drastiskt underlättar hanteringen av både stora och små domänportföljer, finns nu att tillgå i den kostnadsfria domäntjänsten LoopiaDNS.

– Många av dagens domäninnehavare äger fler än ett domännamn. Den vanligaste orsaken till detta är att man vill skydda sitt namn under flera toppdomäner, såsom .se, .com och .eu. Att nu erbjuda möjligheten att administrera och beställa flera domännamn åt gången är därför ett naturligt steg i utvecklingen av LoopiaDNS, säger Jimmie Eriksson, kontorschef på Loopia i Västerås.

Med den nya funktionaliteten för massändringar går det enkelt att lägga till nya DNS-poster, byta namnservrar och administrera e-postinställningar för flera domännamn åt gången. För den mer avancerade användaren erbjuds även möjligheten att kopiera ut komplexa domäninställningar (kompletta s.k. records och zoner) från en domän till flera mottagardomäner.

Genom uppdaterade beställningsrutiner är det även möjligt att beställa samt kontrollera status på flera domännamn åt gången. Detta för att på ett enkelt sätt kunna skydda sitt namn under flera toppdomäner.

– LoopiaDNS är en kostnadsfri tjänst som lätt går att prova oavsett om man idag har en domän hos oss eller ej, fortsätter Jimmie Eriksson. Är man ägare av ett domännamn kan man prova LoopiaDNS genom att skapa ett konto på adressen www.loopia.se/loopiadns/. Även befintliga kunder får naturligtvis tillgång till den nya funktionaliteten i sina konton. Detta är en av många ändringar Loopia nu genomför för att erbjuda sina kunder ännu mer för pengarna.

Om Loopia AB

Loopia AB är ett av Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Mamut, en ledande leverantör av ekonomi-, CRM- och Internetlösningar till små och medelstora företag, enskilda firmor, föreningar och privatpersoner i Nordeuropa. Loopia siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Loopia har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15