Logga in

Loopia föreläser om Bind-DLZ i Amsterdam

Pressmeddelande från 2007-10-25. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Loopia på RIPE 55

Som enda svenska webbhotell är Loopia inbjudet att delta under RIPE NCCs pågående årsmöte i Amsterdam. Där kommer vår domännamnsansvarige Lars-Göran Forsberg idag att föreläsa om Loopias erfarenheter kring DNS-programvaran Bind-DLZ.

RIPE Network Coordination Centre i Nederländerna är en oberoende organisation som sköter den tekniska koordineringen av Internet i Europa. Bland annat är man en av fem organisationer i världen som delar ut så kallade nummer-resurser (till exempel IP-serier) för standarder såsom IPv4, IPv6 och BGP. Medlemmarna i RIPE NCC är främst Internet- leverantörer, telekom-företag och större organisationer i Europa, Mellanöstern och delar av Centralasien.

- Årsmötet, i denna upplaga kallat RIPE 55, samlar Internet-profiler från både Europa och USA. Det är verkligen en ära att ha blivit inbjuden, säger Lars-Göran Forsberg, som har mångårig erfarenhet av den relativt outforskade programvaran Bind-DLZ som Loopia bland annat använder i sin kostnadsfria DNS-tjänst LoopiaDNS. Från Sverige deltar, förutom Loopia, även representanter från Näringsdepartementet, .SE, Netnod, Tele2, TeliaSonera, TDC Song, Cisco, Försvarsmakten, Autonomica och Sprint.

- Mötet är ett utmärkt tillfälle för Loopia att knyta kontakter med europeiska och amerikanska organisationer inom Internet-sfären, fortsätter Lars-Göran, särskilt som vi har en stundande expansion utomlands runt hörnet. Det ger oss även inspiration och idéer till att ytterligare förbättra och uppdatera vår DNS-tjänst, en tjänst som vi hela tiden vidareutvecklar.

Samtliga seminarier och föreläsningar från RIPE 55 finns tillgängliga som webcasts eller podcasts på RIPEs webbsida http://www.ripe.net/ripe/meetings/ripe-55/webcast.html. För information om Lars-Görans presentation, se DNS Working Group och Session II: Thursday på sidan http://rosie.ripe.net/agenda.php.

Om Loopia AB

Loopia AB är ett av Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Mamut, en ledande leverantör av ekonomi-, CRM- och Internetlösningar till små och medelstora företag, enskilda firmor, föreningar och privatpersoner i Nordeuropa. Loopia siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Loopia har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15