Logga in

Mer än 50 % fler domäner hos Loopia

Pressmeddelande från 2008-01-28. Finns även tillgängligt i PDF-format.

2007 – ett fantastiskt domänår

Lägre priser, ökad efterfrågan och större kännedom om domännamnets betydelse präglade 2007. Samtidigt som spekulering kring domännamn blir allt vanligare är detta en trend som tycks fortsätta under 2008 med oförminskad styrka, bekräftar Sveriges största domänombud Loopia.

Sverige har aldrig haft så många aktiva .se-domäner som i december 2007* och det blir allt svårare att få tag i bra lediga domännamn. Bara under januari 2008 har det registrerats lika många .se domäner som under hela 2002. Samtidigt stiger andrahandsvärdet på domännamn och en tydlig trend är att domänauktioner och spekulering i domännamn blir allt vanligare.

Trenderna under 2007 visar att priserna på de olika domäntyperna generellt sett sjunker och att många passar på att komplettera den populära .se-domänen med andra domäntyper som t ex .com och .eu.

– Under 2008 tror vi att .eu kommer att bli betydligt populärare bland svenska företag. Redan idag är intresset för .eu-domäner betydligt större i Sverige med nästan 100 000 registrerade domäner, än bland våra nordiska grannar, med hänsyn till antal invånare, säger Jimmie Eriksson, kontorschef på Loopia i Västerås.

För Loopias del innebar 2007 att antalet domännamn som företaget administrerar åt sina kunder ökade med över 50 % till strax över 300 000. Under året tillkom ungefär 110 000 nya domännamn vilket gjort 2007 till det enskilt bästa domänåret sedan företagets start 1999. Genom generella prissänkningar och Loopias kontinuerliga effektivisering av domänhanteringen har Loopia under 2007 kunnat sänka priset på hela 14 av de 18 domäntyper som företaget säljer.

– Det är verkligen positivt att allt fler företag och privatpersoner upptäcker och värdesätter fördelarna med ett eller flera egna domännamn, säger Eriksson. Under året har vi fått mycket värdefull feedback från våra kunder som visar att de i första hand efterfrågar enkel domänhantering, också av större domänportföljer, effektiv registrering, bra support och låga priser.

En av många anledningar till Loopias domänframgångar är tjänsten LoopiaDNS. Det är idag en av landets främsta domäntjänster och erbjuds alla domäninnehavare helt kostnadsfritt. Den är således tillgänglig även för domäninnehavare till andra ombud. Under 2008 kommer tjänsten att genomgå en stor uppdateringsprocess för ännu bättre funktionalitet, prestanda och säkerhet. Det finns således bara fördelar att skaffa ett domännamn redan idag. Ett kostnadsfritt LoopiaDNS-konto skapar du på adressen www.loopia.se/loopiadns/.

Om Loopia AB

Loopia AB är ett av Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Mamut, en ledande leverantör av ekonomi-, CRM- och Internetlösningar till små och medelstora företag, enskilda firmor, föreningar och privatpersoner i Nordeuropa. Loopia siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Loopia har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15