Logga in

Loopia betalar användare av DNSSEC

Pressmeddelande från 2008-04-29. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Tjäna pengar på säker domän

I syfte att främja ett säkert Internet slumpar idag det största ombudet för säkerhetstjänsten DNSSEC, Loopia, ut 5 000 DNSSEC-tjänster för endast 1 kr / st (ord. pris 99 kr). Dessutom bjuder webbhotellet alla nya användare på pengar till valfria inköp via företagets webbplats. *

DNSSEC står för DNS Security Extensions och är ett säkerhetstillägg till DNS-systemet (som innehåller information om vilken server ett visst domännamn pekar till). Med DNSSEC signeras domäninformationen digitalt och besökare av en DNSSEC-domän kan därför vara säker på att DNS-informationen ej förvanskats på sin väg från DNS-servern till användarens dator – ett fenomen som kallas DNS cache poisioning.

– Säkerheten online är något vi brinner för, säger Jimmie Eriksson, kontorschef på Loopia i Västerås. Därför är det självklart för oss att uppmuntra alla att ta del av det mervärde som en säker domän faktiskt ger. På så vis är det heller inget konstigt att världens första DNSSEC-registrering gjordes via Loopia.

– DNSSEC är ett steg av flera mot en säkrare Internetupplevelse. Vårt mål är att inom en snar framtid så ska alla .se-domäner som säljs av oss ha DNSSEC-stödet påslaget som standard.

– Sverige är ett föregångsland när det gäller DNSSEC och säker DNS-hantering. .SE-domänen var först ut med DNSSEC och är idag en av endast en handfull landsdomäner med DNSSEC-stöd. Vi hoppas och tror att fler domäntyper kommer att följa det svenska initiativet – och självklart ska vi bli det naturliga DNSSEC-valet även för de domäntyperna.

Mer information om DNSSEC-stödet för .se-domänen finns på .SEs webbplats www.iis.se/domains/sednssec/.

* Kampanjen gäller t o m 2008-06-30 eller max 5 000 DNSSEC-tjänster. Vid varje beställning bjuder Loopia på 20 kr att använda till valfria inköp via företagets webbplats och kundzoner.

Om Loopia AB

Loopia AB är ett av Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Mamut, en ledande leverantör av ekonomi-, CRM- och Internetlösningar till små och medelstora företag, enskilda firmor, föreningar och privatpersoner i Nordeuropa. Loopia siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Loopia har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15