Logga in

Tävling i webbpublicering för gymnasieelever

Pressmeddelande från 2008-05-09. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Loopia viktig partner i .SE-projektet Webbstjärnan

Idag lanserar .SE projektet Webbstjärnan som syftar till att utveckla användningen av Internet i skolarbetet. Detta genom en tävling där de bästa webbplatserna i ett flertal kategorier koras av en expertjury. Att kunna publicera eget material på Internet blir viktigare för var dag som går. Därför ställer webbhotellet Loopia sig helhjärtat bakom projektet.

.SEs tävling Webbstjärnan syftar till att öka kunskapen bland landets gymnasieungdomar och genom att man på ett enkelt och smidigt sätt kan producera en webbplats kan man göra sin röst hörd och nå ut med sitt budskap på Internet. Tillsammans med .SE erbjuder Loopia därför alla deltagande skolor ett speciellt utformat webbhotellspaket ämnat just för denna tävling.

– Att ha en närvaro och en synlighet online är något vi ser som självklart för alla, säger Jimmie Eriksson, kontorschef på Loopia i Västerås. Därför var det naturligt för oss att ställa oss bakom det här projektet när vi blev tillfrågade av .SE.

– Projektet ställer flera stora krav på oss som leverantör i fråga om enkelhet och smidighet när det gäller saker som installation av publiceringsverktyg och dokumentation. Arbetet med detta har varit jättespännande, och vi arbetar givetvis för att även våra ordinarie kunder ska kunna ta del av de ansträngningar vi gjort på detta område, fortsätter Jimmie.

– Därför känns det också extra roligt att .SE valt oss som webbhotell för portalen till denna tävling, www.webbstjärnan.se. Det är vi mycket glada för och ser som ett gott betyg på de tjänster och den service vi tillhandahåller.

Just nu pågår en pilotomgång av Webbstjärnan där Dragonskolan i Umeå testar våra tjänster. Den nationella tävlingen inleds den 18 augusti i år.

Mer information om Webbstjärnan finns att läsa på tävlingsportalen www.webbstjärnan.se och på .SEs webbsida www.iis.se/more/webstar2009/.

Om Loopia AB

Loopia AB är ett av Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Mamut, en ledande leverantör av ekonomi-, CRM- och Internetlösningar till små och medelstora företag, enskilda firmor, föreningar och privatpersoner i Nordeuropa. Loopia siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Loopia har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15