Logga in

Fler än 100 000 .se-domäner under 2008

Pressmeddelande från 2008-12-12. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Rekordförsäljing av .se-domäner

I dagarna registrerades den 800 000:de .se-domänen via Sveriges största domänombud Loopia Webbhotell i Västerås. De senaste 90 dagarna har Loopia hanterat över 25 000 domänregistreringar vilket är 10 000 fler än .SEs andra och tredje största domänombud tillsammans. Genom aggressiv prissättning och en robust och skalbar domänplattform siktar Loopia nu på att hjälpa .SE i sitt uttalade mål att nå en miljon .se-domäner till 2010.

– Under fjärde kvartalet har försäljningen av domännamn verkligen skjutit i höjden, säger Jimmie Eriksson, verksamhetsschef på Loopia. Tack vare en kraftig julrabatt på .se-domänen, ett flertal pågående kampanjer och introduktionen av den hett eftertraktade .me-domänen som dragplåster, ser vi en skarpt ökad domänförsäljning. Domäntyper av hög kvalitet såsom .se-domänen är nu så prisvärda att det även uppmärksammats internationellt, fortsätter Jimmie.

– Med den nuvarande takten får vi en ny domänkund var tredje minut. Tack vare ett fördelaktigt pris och en erkänt robust plattform har vi gjort det möjligt för alla, från privatpersoner till internationella organisationer, att enkelt och smidigt hantera sin domänportfölj via en och samma leverantör. Det är vi både glada och framför allt mycket stolta över.

– Vi hanterar i dagsläget ca 25 % av den så kallade .se-zonen, enkelt uttryckt var fjärde .se-domän. Vår DNS-tjänst ligger långt fram med avseende på användarvänlighet och effektivitet och är klar för att både spränga miljonvallen och att hantera den omfattande expansion som väntas när ICANN introducerar större möjligheter för bolag att ansöka om egna toppdomäner, avslutar Jimmie Eriksson.

Om Loopia AB

Loopia AB är ett av Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Mamut, en ledande leverantör av ekonomi-, CRM- och Internetlösningar till små och medelstora företag, enskilda firmor, föreningar och privatpersoner i Nordeuropa. Loopia siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Loopia har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Vardagar: 8-19 Helger: 11-15