Logga in

Domän-API från Loopia

Pressmeddelande från 2009-02-10. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Bli eget ombud med API från Loopia

Idag lanserar Sveriges största domännamnsleverantör, Loopia AB i Västerås, LoopiaAPI för sök, registrering och administration av domännamn, till ett antal utvalda utvecklare. Senare under våren öppnar Loopia tjänsten för alla att använda till egna applikationer samt till de som önskar erbjuda domänregistrering under eget namn.

LoopiaAPI gör det möjligt för utvecklare och webbföretag att i sina tjänster inkludera möjligheten att söka lediga domännamn, registrera och betala dessa, lägga till och ta bort subdomäner samt redigera zone records.

– LoopiaAPI erbjuder i stort sett samma möjligheter som vår nuvarande LoopiaDNS-tjänst och är således ett riktigt kraftfullt verktyg för de som administrerar stora domänportföljer eller de som vill erbjuda egna domäntjänster på sin webbsida. Precis all hantering är möjlig att automatisera och dessutom stöder LoopiaAPI givetvis alla de domäntyper som Loopia säljer idag, säger Jimmie Eriksson, kontorschef på Loopia i Västerås.

Till att börja med är LoopiaAPI öppet endast för ett begränsat antal utvecklare, men komplett dokumentation och exempelkod finns redan tillgänglig för alla att läsa på loopia.se/api/. Loopia uppmanar alla som är intresserade av tjänsten att höra av sig så meddelar företaget när den är klar att börja använda senare i vår.

Ett programmeringsgränssnitt mot vår domänplattform har varit en starkt efterfrågad tjänst från ett flertal återförsäljare, domännamnsinnehavare och utvecklare och det ska bli spännande att se vilka typer av tjänster som kan växa fram ur detta. Sannolikt innebär det också att domäner blir ännu mer lättillgängliga för gemene man via fler webbplatser och leverantörer, säger Jimmie.

En aspekt av detta är att de som idag är ombud till .SE nu erbjuds en bra möjlighet att fortsätta tillhandahålla registrering av .se-domäner även om man inte genomgår processen att bli fullvärdig .SE-registrar efter .SE’s kommande övergång till ny affärsmodell i mars 2009. LoopiaAPI gör det nämligen möjligt att enkelt skapa en egen white label-lösning och sälja domäner under eget varumärke via Loopia.

Om Loopia AB

Loopia AB är ett av Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Mamut, en ledande leverantör av ekonomi-, CRM- och Internetlösningar till små och medelstora företag, enskilda firmor, föreningar och privatpersoner i Nordeuropa. Loopia siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Loopia har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15