Logga in

Den magiska gränsen är sprängd

Pressmeddelande från 2010-10-04. Finns även tillgängligt i PDF-format.

1 000 000 .se-domäner

Under helgen sprängdes den magiska gränsen på 1 miljon registrerade .se-domänen. Domännamnet som för alltid kommer vara historiskt blev tolkutbildning.se och registrerades samtidigt som Sveriges största webbhotell och domänleverantör fyller 10 år.

– Det är väldigt kul att äntligen ha nått denna gräns Vi har väntat länge och .SE har räknat med att man skulle nå den under oktober. Under förra veckan har en av .SE riktad kampanj lett till ett priskrig bland de svenska domänleverantörerna vilket gjort att 1 miljon nåddes redan under helgen, säger Jimmie Eriksson, Kontorschef på Loopia i Västerås.

Loopia som är Sveriges största leverantör och hanterar ca en tredjedel av alla .se-domäner har sedan starten för 10 år sedan alltid legat i framkant vad gäller ny teknik men också jobbat aktivt med att pressa priset på just .se-domänen, som inte alltid varit så prisvärd som idag. Därför har man under sina 10 år aktivt debatterat för sänkta priser och också sänkt priset till sina kunder i protest ett flertalet gånger, då man tycker att domännamn ska var billiga och något alla ska kunna ta del av. Det har gett resultat.

– Att den miljonte .se-domän registreras samma år och vid samma tidpunkt vi firar 10 år är riktigt roligt eftersom Loopia är så tätt förknippat med just domänens svenska historia. Potentialen för totalt antal registrerade domäner i Sverige är dock stor, det bör finnas plats till ytterligare några miljoner domännamn totalt sett, säger Jimmie Eriksson.

Att Loopia har bidragit stort till att den miljonte .se-domänen nu registrerats råder det ingen tvekan om, nu fortsätter arbetet för att majoriteten av svenskarna ska ha ett eget domännamn inom rimlig tid, det är en sjävklarhet, i alla fall för Loopia.

Om Loopia AB

Loopia AB är ett av Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Mamut, en ledande leverantör av ekonomi-, CRM- och Internetlösningar till små och medelstora företag, enskilda firmor, föreningar och privatpersoner i Nordeuropa. Loopia erbjuder både privatpersoner och företag innovativa lösningar för hantering av sina webbsidor och e-post. Pålitliga tjänster med engagerad personal till konkurrenskraftiga priser. Loopia har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Vardagar: 8-19 Helger: 11-15