Logga in

Årets webbkomet

Pressmeddelande från 2011-09-01. Finns även tillgängligt i PDF-format.

– ny utmärkelse för det svenska webbprojekt som gjort mest för användandet/utvecklingen av Internet under året

Nu instiftar Loopia utmärkelsen “Årets webbkomet” med syftet att lyfta fram innovativa svenska Internet-projekt för att inspirera och ytterligare stärka Sverige som ett land att räkna med i utvecklingen av Internet. Juryn som utser priset innehåller tunga svenska Internetprofiler som bl a .SEs VD Danny Aerts och Niklas ”Nikkelin” Lindqvist.

– Med tjänster som Skype och Spotify har Sverige redan etablerat sig rejält på onlinekartan, men vi vill inte att det ska stanna där. Det finns mängder av kreativa och innovativa webbtjänster i vårt avlånga land säger Jimmie Eriksson, kontorschef på Sveriges största webbhotell Loopia.

Utmärkelsen ”Årets webbkomet” instiftas för att lyfta fram alla intressanta webbprojekt som pågår i Sverige och hjälpa till att ge dem en bra start genom att låta dem synas och höras. Tävlingen är öppen för alla och oavsett var tjänsten ligger eller om den körs på egna servrar så är den en potentiell vinnare av “Årets webbkomet”.

– Vem som helst kan nominera sitt eller någon annans projekt på webbsidan webbkomet.se. Där kommer man även kunna se alla bidrag som nominerats. Nomineringsperioden pågår mellan 2011-09-01 och 2011-10-31, därefter utser juryn fem finalister och slutligen utses “Årets webbkomet” som sedan presenteras på LoopiaDAGEN 2011-12-07, säger Jimmie Eriksson.

Juryn består av idel tunga svenska Internetprofiler; Danny Aerts vd på .SE, Nikke ”Nikkelin” Lindqvist från bl a Reco och Carnaby, Rebecka Lindhe grundare av garantikoll.se, Internetentreprenören Jonas Lejon samt Loopias kontorschef Jimmie Eriksson.

– Det ska bli roligt att vara med i bedömningen av Årets Webbkomet. Det ligger mig varmt om hjärtat att Internets alla möjligheter utnyttjas och är en del av mitt dagliga arbete på .SE. Jag tycker att det är bra att uppmärksamma dem som driver Internet framåt, säger jurymedlemmen Danny Aerts.

– Vår förhoppning är självklart att minst ett nytt Skype eller Spotify kommer upptäckas genom “Årets webbkomet” varje år. Sätt igång att nominera, och stort lycka till med ditt projekt, avslutar Jimmie Eriksson uppmanande till alla Internet-innovatörer där ute.

Om Loopia AB

Loopia AB är ett av Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Mamut, en ledande leverantör av ekonomi-, CRM- och Internetlösningar till små och medelstora företag, enskilda firmor, föreningar och privatpersoner i Nordeuropa. Loopia erbjuder både privatpersoner och företag innovativa lösningar för hantering av sina webbsidor och e-post. Pålitliga tjänster med engagerad personal till konkurrenskraftiga priser. Loopia har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15