Logga in

Flytta din hemsida och e-post till Loopia

Med ett webbhotell hos Loopia får du allt du behöver för att nå ut med din idé online. Prisbelönt support ingår alla dagar, året om.

Så här gör du för att flytta till Loopia

Webbhotell från 39 kr/mån första året!

* Erbjudandet visas ex moms och gäller nybeställningar till och med 2022-12-31 (med reservation för ändringar) samt den första fakturan.
Därefter gäller ordinarie pris från 99 kr/mån ex moms. Kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden.

Så här gör du för att byta webbhotell till Loopia

Att byta webbhotell och flytta företagets hemsida, e-post och domännamn till Loopia är enkelt om du följer nedanstående guide. Skulle du köra fast på någon punkt är du självklart välkommen att kontakta vår support, som är öppen för dig alla dagar om året.

1

Beställ Loopia webbhotell

Börja med att beställa det av våra webbhotellspaket som passar dig bäst. Välj att du redan har en domän och ange ditt nuvarande domännamn (adressen till din hemsida utan www). Observera att det inte kommer att påverka din nuvarande hemsida då ingen trafik styrs om vid beställningstillfället!

» Läs mer om våra olika webbhotellspaket

Beställ webbhotell

2

Flytta din hemsida

Flytta WordPress-sida

Har du en WordPress-sida hos någon annan leverantör kan du enkelt flytta den till Loopia.

» Så flyttar du din WordPress-sida till Loopia

HTML-sida:

Har du en vanlig HTML-sida laddar du ned en kopia av din hemsida från din nuvarande leverantör, oftast med hjälp av ett FTP-program. Du laddar sedan upp kopian till ditt Loopia-konto via FTP.

» Såhär laddar du ned och upp dina filer med FTP

Blogg:

Har du idag en blogg hos en annan leverantör (t.ex. WordPress.com, Blogg.se eller Blogger) kan du enkelt flytta över även den till Loopia.

» Såhär flyttar du din blogg till Loopia

Databas:

Har du en MySQL-databas hos din nuvarande leverantör (exempelvis Wordpress drivs med en databas) kan du flytta den till oss med hjälp av programmet MySQL-workbench.

» Såhär flyttar du din MySQL-databas med hjälp av MySQL-workbench

Du kan också begära en databaskopia av din nuvarande leverantör och importera den till ditt Loopia-konto direkt via phpMyAdmin i din kundzon.

» Såhär importerar du din hemsida med phpMyAdmin

3

Testa din hemsida

När överflyttningen av din hemsida är färdig kontrollerar du att allt är på plats och fungerar som det ska hos oss. För att testa att allt är okej innan du styr trafiken till Loopia kan du ange adressen http://dindomän.se.loopiadns.com (där du byter ut dindomän.se mot ditt domännamn).

Observera att vissa system som t.ex. Wordpress och Joomla kräver att du gör mindre ändringar på hemsidan för att den ska fungera när du testar den. Dessa ändringar återställer du sedan när trafiken styrs om till Loopia.

» Så förhandsgranskar du din sajt hos Wordpress, Joomla, OpenCart eller MediaWiki

4

Flytta din e-post

Att lägga upp dina e-postadresser hos oss och föra över alla tidigare e-postmeddelanden är inte särskilt svårt det heller.

» Så flyttar du din e-post till Loopia

5

Flytta eller peka om dina domäner

När sidan fungerar som den ska och du skapat samtliga e-postkonton så är det dags att styra om besökarna till Loopia. Är du osäker på vilka pekningar som ska ändras eller läggas till så kontaktar du vår tekniska support för hjälp med detta.

» Så pekar du om eller flyttar dina domäner till Loopia

6

Säg upp ditt nuvarande webbhotell

När du kontrollerat att du fått över allt, och att allt fungerar som det ska är det dags att säga upp ditt nuvarande webbhotell.

Nöjdhetsgaranti! Vi har 30 dagars öppet köp på våra webbhotell, är du inte nöjd får du pengarna tillbaka. Eventuella domännamn och extratjänster som t ex Microsoft 365 omfattas inte av garantin.

Beställ webbhotell

Vi finns här för dig - varje dag

Behöver du hjälp? Vår omtyckta och prisbelönta SuperSupport ingår i alla tjänster. Läs mer »

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15

Varning för nätfiske!

Just nu ser vi en ökning av så kallade phishing-meddelanden där du ombeds förnya din domän. Vårt råd är att du inte klickar på några länkar och tar bort meddelandet direkt. Även om det kan se så ut vid en första anblick så är dessa e-postmeddelanden ej skickade från er egna e-postadress eller från oss på Loopia. Du kan se eventuella fakturor från oss i din kundzon, där kan du också se när din domän löper ut.

Läs gärna mer på vår blogg

//Loopia Support