Logga in

Loopia 💚 hållbarhet

Som Sveriges största webbhotell vill vi visa vägen mot en klimatpositiv webbhosting och det gör vi genom fokus på hållbarhet i alla led.

Vi väljer grön energi

Att välja förnybar el är något som är självklart för oss. Därför använder vi oss av 100% förnybar el från vattenkraft till våra servrar och på vårt huvudkontor i Västerås.

Det innebär att vår serverhall drivs till 100% av förnybar el och de hemsidor som lagras hos oss är helt gröna och bidrar till en hållbar webbhosting.

Klimatpositivt datacenter

Sedan 2021 har delar av Loopia Group sina tjänster hos det klimatpositiva datacentret EcoDataCenter. Anläggningen är byggd helt i trä och drivs till 100% av förnybar el.

Vår bransch behöver minska sin påverkan på miljön och som marknadsledande har vi ett ansvar men också en stark vilja att gå i bräschen för det arbetet.

- Hannah Johnsson Bittmann, Chief Product Officer

Återvinning är viktigt för oss

För att minska den miljöpåverkan som vår utrustning har jobbar vi mot målet att återvinna 100% av vår hårdvara. Det kan handla om allt från servrar till skärmar men också möbler av alla dess slag.

När vi fräschade upp vårt huvudkontor nyligen valde vi att återanvända många möbler, och det som köptes in nytt var tillverkat av återvunna material eller begagnat.

Snabb hemsida, liten påverkan på miljön

Visste du att du inte bara gör dina besökare en tjänst, utan även planeten, när din hemsida är snabb?

Med hemsida och e-post hos oss bidrar du till en mer klimatpositiv webbhosting. Har du din hemsida på vår Unix- eller Boost-plattform kan du få ett emblem att visa upp på din egen hemsida via TheGreenWebFoundation.

Hållbarhet för oss = mer än bara miljön

För oss handlar hållbarhet också om att ta hand om våra medarbetare på bästa sätt. Vi vill att våra medarbetare ska spegla samhället i stort, vilket inkluderar att vara jämlika mellan könen men också att vi jobbar för mångfald i många aspekter. Idag består till exempel vår ledningsgrupp av 70 procent kvinnor vilket gör oss unika i vår bransch.

Genom att se våra medarbetare för vilka de är tror vi att vi kan bidra till inkludering och i senare led både motivation och innovationskraft. Något som är viktigt för framtiden, dels för att behålla och attrahera nya medarbetare och dels för att vi bättre ska förstå våra kunders föränderliga behov.

Hej, behöver du hjälp?

Mån-tors: 09:00 - 18:00 / Fredag: 09:00 - 17:00 Helger: 11-15

Varning för e-postbedrägeri / nätfiske!

Just nu ser vi en ökning av så kallade e-postbedrägerier/nätfiske-meddelanden där du bland annat ombeds förnya din domän, förnya webbhotell eller att en betalning inte gått igenom.

Vårt råd är att du inte klickar på några länkar och tar bort meddelandet direkt. Även om det kan se så ut vid en första anblick så är dessa e-postmeddelanden ej skickade från er egna e-postadress eller från oss på Loopia.

Du kan se eventuella fakturor från oss i din kundzon, där kan du också se när din domän löper ut. Läs gärna mer på vår blogg

//Loopia Support