Logga in

SSL hos Loopia - skydda dina besökare

Öka säkerheten för din hemsidas besökare med ett SSL-certifikat. Få en https-adress och klättra högre på Google på köpet.

Logga in och beställ SSL

Vad är SSL/TLS?

Secure Socket Layer (SSL/TLS) används för att kryptera trafik mellan en hemsida på en webbserver och en besökare från en webbläsare. På så sätt är det omöjligt för obehöriga att “avlyssna” trafiken mellan hemsidan och besökaren. Tekniken används ofta för att skydda ditt lösenord till hemsidan (WordPress-inloggning t ex) eller vid betalningsmomentet i en e-handel där person- och kortuppgifter registreras och skickas mellan server och besökare.

Hur vet jag om en hemsida använder SSL/TLS?

Står det https:// istället för http:// före domännamnet i webbläsarens adressfält så är anslutningen krypterad. Ofta visas också ett hänglås i adressfältet som visar att anslutningen är krypterad och säker.

Vilka SSL/TLS-certifikat erbjuder Loopia?

Vi erbjuder två olika Premium SSL-certifikat som registreras och förnyas årsvis eller flerårsvis (ju fler år du registrerar, desto billigare) samt Let's Encrypt som ingår i våra webbhotellspaket. Om du redan har ett certifikat kan du enkelt lägga till det i Loopia Kundzon med hjälp av denna guide.

Observera att det domännamn du aktiverar SSL/TLS för måste finnas i ett Loopia-konto.

Trygg och säker hemsida

SSL/TLS-certifikat är signerade, vilket gör att besökare kan bekräfta din sajts identitet genom att t ex klicka på hänglåset som visas i adressfältet i webbläsaren.

Ökad säkerhet för besökare

SSL/TLS-certifikat säkrar kommunikationen mellan din webbplats och dina besökare och ser till att ingen kan läsa eller ändra den.

Visas som säker i Google

Google kräver att ditt domännamn har ett SSL/TLS-certifikat för att din hemsida ska visas som trygg och säker för användare av Google Chrome.

Omvandlar besökare till kunder

Att ha ett SSL/TLS-certifikat visar att du prioriterar säkerhet för dina besökare och kunder, vilket ökar tryggheten hos dem och ökar chansen att de blir kunder.

Kom igång med SSL/TLS hos Loopia

För att du snabbt och enkelt ska få igång ditt SSL/TLS-certifikat och öka säkerheten för dina kunder och besökare har vi samlat ett gäng guider i vår kunskapsdatabas:

Läs fler SSL/TLS-guider i vår kunskapsdatabas »

Logga in och beställ SSL

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15

Varning för phishingutskick!

Just nu ser vi en ökning av så kallade phishing-meddelanden där du bland annat ombeds förnya din domän.

Vårt råd är att du inte klickar på några länkar och tar bort meddelandet direkt. Även om det kan se så ut vid en första anblick så är dessa e-postmeddelanden ej skickade från er egna e-postadress eller från oss på Loopia.

Du kan se eventuella fakturor från oss i din kundzon, där kan du också se när din domän löper ut. Läs gärna mer på vår blogg //Loopia Support