MediaWiki - en egen wiki med ett klick

Tanken med en wiki är att besökarna själva enkelt och snabbt kan lägga till och redigera innehållet på webbsidan direkt via webbläsaren. Ändringarna publiceras sedan omedelbart utan att granskas.

Självklart kan du låsa wikin så att endast vissa besökare kan se den, eller redigera den. På så sätt kan den vara ett bra komplement i ett intranet eller en projektsida.

Nämner man ordet wiki är det nog många som associerar till den mest välkända wikin av alla, nämligen Wikipedia. Systemet som körs i bakgrunden på Wikipedia heter MediaWiki, och det är just det systemet du kan installera med ett klick i vår kundzon.

Besökaren kan ändra och lägga till innehåll

I en öppen wiki kan besökarna själva skapa en användare för att sedan lägga till och ändra innehåll, precis som i fallet med uppslagsverket MediaWiki. På så sätt är det också besökarna som gör sidan till vad den är. En nyckelfunktion för att detta ska fungera är versionshantering, när någon sparar en ny version av en text så finns de tidigare versionerna alltså kvar. På så sätt kan oseriösa redigeringar eller misstag snabbt återställas.

Ändra utseende med mallar

Det finns gott om färdiga mallar att ladda ner på Internet för MediaWiki, och har du kunskap i CSS och HTML så kan själv anpassa utseendet precis som du vill. T ex är vår kunskapsdatabas en MediaWiki-installation som är omgjord och anpassad efter våra övriga webbsidor.

Starta din wiki direkt

Beställ webbhotellspaket redan nu och få igång din wiki inom några minuter.

Beställ

Webbhotell från 89 kr/mån! (ord. pris 99 kr/mån)

* Erbjudandet gäller nybeställningar och första fakturan vid årlig betalning. Kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden.

Vardagar 07-21 · Helger 11-15

Kostnadsfri SuperSupport ingår i alla våra tjänster.

Starta e-handel

Följ oss

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 7-21, helger 11-15

Är du kund till .SE Direkt och har frågor om flytten till oss?

Just nu pågår en flytt av kunderna från SE Direkt till oss på Loopia. När ett konto är färdigflyttat till oss kommer vi att skicka ut användaruppgifterna till kontots kontaktadress.

Önskar du enbart att ha din domän hos Loopia kan du i din Loopia Kundzon nedgradera ditt konto till LoopiaDomän under kontoinställningar.

Du kan se svaret på de vanligaste frågorna om flytten på denna sidan.

(Questions in English? See this page!)

//Loopia Support

 
021-12 82 22 Stängt