Logga in

Starta din egen wiki med MediaWiki

Låt dina besökare lägga till och redigera innehåll. Kom igång med ett klick i samma system som används av Wikipedia. Ingår i våra webbhotellspaket.

Kom igång med MediaWiki

Vad är MediaWiki?

Tanken med en wiki är att besökarna själva enkelt och snabbt kan lägga till och redigera innehållet på webbsidan direkt via webbläsaren. Ändringarna publiceras sedan omedelbart utan att granskas.

Självklart kan du låsa wikin så att endast vissa besökare kan se den, eller redigera den. På så sätt kan den vara ett bra komplement i ett intranet eller en projektsida.

Nämner man ordet wiki är det nog många som associerar till den mest välkända wikin av alla, nämligen Wikipedia. Systemet som körs i bakgrunden på Wikipedia heter MediaWiki, och det är just det systemet du kan installera med ett klick i vår kundzon.

Besökaren kan ändra och lägga till innehåll

I en öppen wiki kan besökarna själva skapa en användare för att sedan lägga till och ändra innehåll, precis som i fallet med uppslagsverket MediaWiki. På så sätt är det också besökarna som gör sidan till vad den är. En nyckelfunktion för att detta ska fungera är versionshantering, när någon sparar en ny version av en text så finns de tidigare versionerna alltså kvar. På så sätt kan oseriösa redigeringar eller misstag snabbt återställas.

Ändra utseende med mallar

Det finns gott om färdiga mallar att ladda ner på Internet för MediaWiki, och har du kunskap i CSS och HTML så kan själv anpassa utseendet precis som du vill. T ex är vår kunskapsdatabas en MediaWiki-installation som är omgjord och anpassad efter våra övriga webbsidor.

Starta din wiki direkt

Beställ webbhotellspaket redan nu och få igång din wiki inom några minuter.

Kom igång med MediaWiki

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15

Varning för phishingutskick!

Just nu ser vi en ökning av så kallade phishing-meddelanden där du bland annat ombeds förnya din domän.

Vårt råd är att du inte klickar på några länkar och tar bort meddelandet direkt. Även om det kan se så ut vid en första anblick så är dessa e-postmeddelanden ej skickade från er egna e-postadress eller från oss på Loopia.

Du kan se eventuella fakturor från oss i din kundzon, där kan du också se när din domän löper ut. Läs gärna mer på vår blogg //Loopia Support