Logga in

MediaWiki - en egen wiki med ett klick

  • Låt dina besökare lägga till och redigera innehåll.
  • Samma system som används av Wikipedia.
  • Kom igång med ett klick.

Beställ webbhotell med MediaWikiIngår i våra
webbhotellspaket

Tanken med en wiki är att besökarna själva enkelt och snabbt kan lägga till och redigera innehållet på webbsidan direkt via webbläsaren. Ändringarna publiceras sedan omedelbart utan att granskas.

Självklart kan du låsa wikin så att endast vissa besökare kan se den, eller redigera den. På så sätt kan den vara ett bra komplement i ett intranet eller en projektsida.

Nämner man ordet wiki är det nog många som associerar till den mest välkända wikin av alla, nämligen Wikipedia. Systemet som körs i bakgrunden på Wikipedia heter MediaWiki, och det är just det systemet du kan installera med ett klick i vår kundzon.

Besökaren kan ändra och lägga till innehåll

I en öppen wiki kan besökarna själva skapa en användare för att sedan lägga till och ändra innehåll, precis som i fallet med uppslagsverket MediaWiki. På så sätt är det också besökarna som gör sidan till vad den är. En nyckelfunktion för att detta ska fungera är versionshantering, när någon sparar en ny version av en text så finns de tidigare versionerna alltså kvar. På så sätt kan oseriösa redigeringar eller misstag snabbt återställas.

Ändra utseende med mallar

Det finns gott om färdiga mallar att ladda ner på Internet för MediaWiki, och har du kunskap i CSS och HTML så kan själv anpassa utseendet precis som du vill. T ex är vår kunskapsdatabas en MediaWiki-installation som är omgjord och anpassad efter våra övriga webbsidor.

Starta din wiki direkt

Beställ webbhotellspaket redan nu och få igång din wiki inom några minuter.

Beställ webbhotell med MediaWiki

Webbhotell från 39 kr/mån första året!

* Erbjudandet visas ex moms och gäller nybeställningar till och med 2021-12-31 (med reservation för ändringar) samt den första fakturan.
Därefter gäller ordinarie pris från 89 kr/mån ex moms. Kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden.

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15

Supportens sommarschema

Under veckorna 27-32 (5:e juli till 15:e augusti) har supporten följande öppettider:
Vardagar 09:00-18:00
Helger 11:00-15:00

Många av de frågor som inkommer till oss har vi skapat guider/färdiga svar för i vår kunskapsdatabas. Testa gärna att söka i denna för att snabbt få ett svar på din fråga.

Trevlig sommar önskar vi på Loopia!