Svenska företag på webben 2018

En rapport om svenska företags webbnärvaro idag och hur den uppfyller svenskarnas förväntningar.

Läs hela rapporten

Vår rapport Svenska företag på webben 2018 har tagits fram för att undersöka hur Sveriges företags webbnärvaro ser ut idag och ställa det mot svenskarnas förväntningar kring det för att se om dessa motsvarar varandra. Rapporten hoppas kunna ge företag insikt kring hur de bör prioritera sin webbsatsning.

Utdrag från rapporten

  • Vart femte svenskt företag har inte mobilanpassat sin hemsida trots att de flesta svenskarna oftast använder mobilen när de söker information på webben.
  • Mer än hälften av svenskarna handlar online så ofta som varje månad men endast vart femte svenskt företag har en webshop.
  • Säkerhet är ett krav för de svenskar som shoppar online, många företag är dock osäkra på huruvida de har ökat säkerheten för sin webshops besökare med SSL eller inte.
  • Marknadsföring på webben slopas av vart trejde svenskt företag trots att hela 98 procent av svenskarna googlar efter företagsinformation.
  • Varannat företag informerar om hur personuppgifter behandlas i enlighet med GDPR - varannan svensk skulle inte handla från ett företag som inte informerar om detta.

» Ladda ner hela rapporten som en pdf


Funderar du på att skapa en hemsida till företaget?

Vi på Loopia erbjuder flera hemsidesverktyg som passar olika mål, behov och förkunskaper. Välj bland t ex populära WordPress eller vårt eget användarvänliga verktyg Loopia Sitebuilder där du enkelt skapar en hemsida själv utan tidigare tekniska kunskaper.

Läs mer om våra hemsidesverktyg »

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 7-21, helger 11-15

Är du kund till .SE Direkt och har frågor om flytten till oss?

Just nu pågår en flytt av kunderna från SE Direkt till oss på Loopia. När ett konto är färdigflyttat till oss kommer vi att skicka ut användaruppgifterna till kontots kontaktadress.

Önskar du enbart att ha din domän hos Loopia kan du i din Loopia Kundzon nedgradera ditt konto till LoopiaDomän under kontoinställningar.

Du kan se svaret på de vanligaste frågorna om flytten på denna sidan.

(Questions in English? See this page!)

//Loopia Support

 
021-12 82 22 Stängt