Logga in

Skapa hemsida med WordPress

Kom igång med världens mest populära hemsidesverktyg hos Loopia, Sveriges största WordPress-leverantör.

Beställ webbhotell med WordPress

Vad är WordPress?

WordPress är utan tvekan världens största hemsidesverktyg och används flitigt av både privatpersoner och företag. Med WordPress lätthanterliga verktyg och funktioner skapar du allt från hemsidor och bloggar till komplexa portaler och webbplatser till företag.

Starta webbutik i WooCommerce

WooCommerce är världens mest populära e-handelslösning som ger dig möjlighet att snabbt och enkelt starta din egen webbutik, helt integrerad med din befintliga WordPress-sida.

Läs mer om WooCommerce

Yogansa valde Loopia WordPress

WordPress är världens största hemsidesverktyg med över 60 miljoner användare. Mängden av färdiga teman och funktioner samt enkelheten att själv uppdatera innehållet på din hemsida gör WordPress till ett naturligt val för ditt företag oavsett vilka behov du har.

Se filmen om Yogansa

Uppdatera direkt i din webbläsare/mobil

Sköt din hemsida direkt från webbläsaren genom att logga in i kontrollpanelen. Det finns dessutom appar för alla stora mobilplattformar så att du kan uppdatera även från din mobiltelefon.

Installera tillägg för extra funktioner

Saknar du någon funktion i WordPress så finns det antagligen ett tillägg att installera för att lösa detta. Tänk på att enbart ladda ner tillägg från pålitliga källor, så som wordpress.org/plugins.

Så fungerar WordPress - videoguider

WordPress - alla pratar om det, men vad är det egentligen? Spana in Loopia-akademin där vi berättar mer om WordPress och visar hur du kommer igång med din hemsida hos Loopia.

Se alla guider

Vanliga frågor

Med WordPress i våra webbhotellspaket får du bland annat:

  • automatisk koppling till domännamn eller subdomän (t ex www.dinsida.se)
  • full frihet när det gäller design, teman och tillägg
  • från 75 GB utrymme för din hemsida och e-post
  • fritt antal e-postadresser
  • möjlighet att koppla hemsidan till Google Analytics för omfattande statistik
  • nyhetsbrevsverktyg för att skicka nyhetsbrev och erbjudanden till kunder och leads
  • support på svenska via telefon, chatt, e-post och sociala medier 365 dagar om året

…allt detta till ett lägre pris än WordPress.com.

Nej, det stämmer inte. Däremot började WordPress mycket riktigt som ett bloggverktyg, men under åren har det utvecklats till ett fullfjädrat innehållssystem (CMS) som används för över 60 miljoner hemsidor runt om i hela världen av både små och stora företag. Läs gärna vår WordPress-skola för att lära dig mer om hur du bygger en hemsida med WordPress.

En av de bästa sakerna med hemsidesverktyget WordPress är att det är så anpassningsbart! Dels finns det massor av olika teman att välja bland för att bestämma hur din hemsida ska se ut, men också tusentals olika plugins som ger dig möjlighet att använda fler funktioner på din hemsida och få den exakt så som du vill ha den. Ta hjälp av vår guide för att installera ett plugin på din hemsida »

Google Analytics är ett kostnadsfritt verktyg som hjälper dig att analysera trafiken till din hemsida och exempelvis ta reda på hur många besökare du har per dag, varifrån besöken kommer, hur lång tid besökare stannar, vilka sidor besökare tittar mest på, osv. På så vis kan du enkelt följa upp om innehållet på din hemsida tilltalar dina nuvarande/blivande kunder, eller om det finns något som behöver finslipas. Ta hjälp av vår guide för att koppla Google Analytics till din hemsida »

Vi på Loopia tar regelbundet säkerhetskopior av din hemsida, men det kan ändå vara bra att ha en lokal backup sparad på din egen dator som du enkelt kan återställa om något oväntat skulle inträffa. Precis som mycket annat på webben är din WordPress-sida också sårbar för intrång, problem med tillägg/plugin. Det finns också en risk att något går fel när du uppdaterar din WordPress-sida. Med bra backups kan du känna dig trygg med att räddningen finns nära om något skulle hända. Ta hjälp av vår guide för att ta en säkerhetskopia av din hemsida »

Specialiserad WordPress-support ingår

Vår prisbelönta support är specialiserade inom WordPress och finns här för dig alla dagar om året - snabba, kunniga och hjälpsamma.

Kontakta oss

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15