Logga in

Uppköp genomfört

Pressmeddelande från 2005-06-29. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Loopia är nu en del av Active 24

Den ledande internationella webbhotells-leverantören Active 24 meddelar idag att uppköpet av Sveriges största webbhotell, Loopia, är genomfört.

Affären utannonserades ursprungligen den 25:e april i år då en avsiktsförklaring undertecknades. Efter en lyckat genomförd Due Diligence och viss omorganisation har det slutliga avtalet idag undertecknats av respektive bolags styrelsemedlemmar. Köpesumman blev det som ursprungligen fastställdes, 16 miljoner SEK, varav en viss del kommer att utbetalas i form av aktier i Active 24.

Den huvudsakliga målgruppen för Loopia’s tjänster är privatkunder samt kunder inom small office/home office (SOHO) segmentet. Loopia har ett enkelt, men tydligt och kundvänligt tjänsteutbud som kompletterar Active 24’s existerande tjänsteutbud, samtidigt som företaget har lyckats driva en lönsam verksamhet i ett prispressat kundsegment. Active 24 avser nu att sprär verksam, under Loopia’s varumärke.

Loopia, som har närmare 35 000 kunder i small office/home office (SOHO) segmentet, grundades 1999 av Sam Nurmi. Företaget tilldelades både titeln ”Sveriges bästa webbhotell 2005” och ”Årets marknadsförare” tidigare i år. På domännamnsmarknaden är nu Active 24/Loopia den absolut största aktören i Sverige, med närmare dubbelt så många domännamn som den näst största aktören. Sam Nurmi kommer nu att leda företag-till- konsument verksamheter inom Active 24 gruppen.

– Affären med Active 24 ger oss helt nya möjligheter. Vi blev med egna medel störst i Sverige på bara några år, tillsammans med Active 24 så kommer vi att kunna upprepa denna bedrift även i andra länder. Vi är laddade inför de nya möjligheter och den utmaning som detta nu kommer att ge oss säger Sam Nurmi.

– Vi är väldigt nöjda med att få genomföra den här affären och därigenom få över Loopia’s erkänt duktiga personal och tjänsteutbud, tillsammans med ett stort antal kunder till oss, säger Jaap Zuiderveld, VD på Active 24.

Om Loopia AB

Loopia Webbhotell AB är Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Active 24, en ledande nätverksoberoende europeisk leverantör av Internettjänster med närvaro i 16 europeiska länder och i USA. Loopia siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Företaget har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15