Logga in

Ny chef på Loopia

Pressmeddelande från 2006-04-28. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Jonathan Sulo ersätter Sam Nurmi

Sam Nurmi, grundaren till Sveriges största webbhotell, lämnar nu företaget och efterträds av den nuvarande tekniske chefen, Jonathan Sulo, som blir ny verksamhetschef. Beslutet kommer ett år efter att Loopia sålts till ett av Europas största webbhotell Active 24, övergången är planerad och anledningen är att Sam Nurmi vill satsa på nya projekt.

– Sam Nurmi är en visionär som i Loopia skapat ett framgångsrikt företag. Vi har sedan en längre tid lagt en stark grund för Loopias framtid och vi är övertygade om att Jonathan Sulo är rätt person att föra Loopia vidare, säger Thomas Christensen, VD på Active 24.

Den idag 29-årige Sam Nurmi grundade 1999 Loopia. Genom att investera i effektivisering och service nådde företaget resultat. I april 2005 erövrade Loopia förstaplatsen från Telia som det största webbhotellet i Sverige. I februarinumret 2005 av magasinet Internetworld tilldelades Loopia utmärkelsen Sveriges bästa webbhotell 2005 och i mars förra året utsågs företaget till Årets marknadsförare.

I april 2005 förvärvades Loopia av Active 24, som levererar Internetlösningar till små och medelstora företag i Europa. Under det gångna året har Sam Nurmi successivt lämna över ansvar till Jonathan Sulo samt arbetat med att integrera de båda företagsstrukturerna, något som nu är gjort.

– Loopia och Active 24 har en fantastisk resa framför sig. Jonathan Sulo har varit med och utvecklat Loopia längst förutom mig och tillsammans med Active 24 kommer han att kunna göra företaget till något ännu större och bättre, säger Sam Nurmi, som nu fokuserar på nya företagsprojekt.

– Vi har gjort oss kända för ständiga tekniska innovationer som kontrollpaneler, prispress på domänleverantörerna och en bra service. Vi kommer inte att sluta med detta, tvärtom, vi har knappt börjat, säger den nya verksamhetschefen för Loopia Jonathan Sulo.

Om Loopia AB

Loopia AB är Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Active 24, en ledande nätverksoberoende europeisk leverantör av Internettjänster med närvaro i 16 europeiska länder och i USA. Loopia siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Företaget har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15