Logga in

Högtflygande hemsidesdata

Pressmeddelande från 2008-04-01. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Webbhotellet Loopia inför satellitbaserat backup

Loopia erbjuder idag ett av branschens absolut bästa backupsystem för hemsidesdata. Som ett steg i att ytterligare flytta fram positionerna har webbhotellet under tisdagsmorgonen slutit ett historiskt avtal med företaget Soyuz International för att kunna erbjuda satellitbaserad backup efter uppskjutningen av företagets nya kommunikationssatellit SiriSat X2.

- Våra kunder skall helt enkelt kunna känna att deras webbdata är i trygga händer, säger Jimmie Eriksson, kontorschef på Loopia i Västerås. På detta sätt tar vi våra redan progressiva backuprutiner till helt nya höjder.

Avtalet med Soyuz International innebär att Loopia kommer tillhandahålla ett kompakt men högpresterande hårddiskkluster på smått fantastiska 740 TB till den nya satelliten.

I utbyte mot en garanterad överföringshastighet till och från satelliten på 170 MB/s (vilket motsvarar överföringshastigheten för fyra TV-kanaler i HDTV-kvalitet) kommer webbhotellet avsätta halva detta diskutrymme till produktionsbolag att lagra repriser av såpoperor och sitcoms för snabb distribution till kabelkanaler runt om i världen.

- Aldrig tidigare har det varit så enkelt för TV-stationerna att fylla ut sina tablåer med gamla avsnitt av Falcon Crest och Kvinnofängelset, säger Jimmie.

SiriSat X2 planerar man att skjuta upp från Franska Guyana den 19:e april och beräknas därefter vara i funktion från och med 1 maj. Satelliten är dock inte geostationär vilket innebär att återställningar från backup kommer köas för körning mellan 08:16 - 09:18 var tredje dag då satelliten är över horisonten.

- Man kan inte få allt. Men bara tanken på att ha webbdata i omloppsbana runt jorden gör ju att man får gåshud, avslutar Jimmie Eriksson.

Om Loopia AB

Loopia AB är ett av Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Mamut, en ledande leverantör av ekonomi-, CRM- och Internetlösningar till små och medelstora företag, enskilda firmor, föreningar och privatpersoner i Nordeuropa. Loopia siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Loopia har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15

Frågor om din faktura? Läs vår Faktura FAQ

Funderar du över något annat?

Många av de frågor som inkommer till oss har vi skapat guider/färdiga svar för i vår kunskapsdatabas. Testa gärna att söka i denna för att snabbt få ett svar på din fråga.

//Loopia Support

 
021-12 82 22 Stängt