Logga in

Hos Loopia är framtiden redan här

Pressmeddelande från 2008-05-20. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Första svenska webbhotellet med IPv6

Loopia flyttar återigen fram sina positioner genom att som första svenska webbhotell erbjuda sin webbplats och samtliga kundzoner via Internet-protokollet IPv6. Genom att inom kort även kunna erbjuda samtliga kunders webbplatser via IPv6 hoppas bolaget kunna ge ett ordentligt incitament för Internet-leverantörerna att påskynda aktiveringen av IPv6 för Sveriges Internet-användare.

Efter idoga diskussioner med sina Internet-leverantörer och ett omfattande uppdateringsarbete av den interna infrastrukturen, är webbhotellet Loopia idag stolta över att kunna erbjuda sin webbplats, www.loopia.se, och sina kundzoner, via det framtidssäkra Internet-protokollet IPv6.

– Internet-protokollet, förkortat IP, är ett av de grundläggande protokollen för kommunikation på Internet. Specifikationen för den nu vanligast använda versionen, IPv4, har anor från tidigt 80-tal och är inte alls anpassad för den stora mängd uppkopplade människor och maskiner som idag använder Internet, eller för moderna Internet-applikationer som exempelvis TV-sändningar.

– Därför är det jättespännande att vi nu kan introducera efterföljaren till IPv4, säger Jimmie Eriksson, kontorschef på Loopia i Västerås. IPv6 erbjuder lösningar där IPv4 brister, och den största fördelen är givetvis den kraftigt utökade mängd IP-adresser som IPv6 erbjuder. IPv6 borde alltså redan vara här, men utan nämnvärda tjänster som stödjer protokollet, har introduktionen på Internet varit långsam. Detta hoppas vi nu kunna ändra på.

– Aktiveringen av IPv6 för www.loopia.se är det första steget till att inom kort kunna erbjuda protokollet för alla våra kunders webbplatser, fortsätter Jimmie. Ska Internet-leverantörerna få något incitament för att aktivera IPv6 åt sina kunder, måste det finnas tjänster som stödjer protokollet. Som Sveriges största webbhotell har vi en viktig roll att spela här, avslutar Jimmie.

För att fira att arbetet mot en framtidssäkrad Internet-infrastruktur inletts, erbjuder Loopia just nu alla IPv6-anslutna Internet-användare ett års webbhotell för endast 1 kr (!). *

* Detta är en kampanj som avser startavgift och första årsavgiften för webbhotell med årlig fakturering. Kampanjen gäller t o m 2008-07-31 eller max 2500 webbhotellspaket.

Om Loopia AB

Loopia AB är ett av Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Mamut, en ledande leverantör av ekonomi-, CRM- och Internetlösningar till små och medelstora företag, enskilda firmor, föreningar och privatpersoner i Nordeuropa. Loopia siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Loopia har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15