Logga in

Den personliga domänen är här

Pressmeddelande från 2008-10-29. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Loopia lanserar .me till Sveriges lägsta pris

Vi är idag stolta över att kunna introducera den personliga domänen .me i vårt produktutbud, också känd som Montenegros nya landsomän. Tillsammans med bland annat Serbiens landsdomän .rs är den här för att ersätta forna Jugoslaviens landsdomän .yu som fasas ut under 2009.

Den 17 juli i år öppnades .me för allmän registrering. Redan efter knappa månaden, närmare bestämt den femte augusti, meddelade Montenegros registry, doMEn, att fler än 100 000 .me-domäner hade registrerats.

Suget efter .me-domäner är riktigt stort, särskilt i ett internationellt perspektiv. Inte helt förvånande ligger de engelskspråkiga länderna USA, Storbritannien, Kanada och Australien i topp med hela 83 % av det totala innehavet. Sverige ligger på en nionde plats med 1 % av innehavet - en position vi nu hoppas kunna skjuta fram med domännamn till toppenpris och vår erkänt flexibla domäntjänst LoopiaDNS.

– Precis som .com-domänen är .me en internationellt gångbar domän, och precis som .com-domänen varit det naturliga för företag och organisationer, kommer nu privatpersoner få en naturlig motsvarighet i .me, säger Jimmie Eriksson, kontorschef på Loopia i Västerås. Vi ser därför en mycket stor potential i den nya domänen.

– Innan vår lansering av .me har endast ett fåtal svenska ombud erbjudit domänen, och då med en prislapp på långt över tusenlappen. Trots det har svenskarna visat att de tagit till sig .me. Med en prislapp på mindre än tiodelen, samt med vår kostnadsfria domäntjänst, så blir det spännande att följa utvecklingen framöver, avslutar Jimmie.

Om Loopia AB

Loopia AB är ett av Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Mamut, en ledande leverantör av ekonomi-, CRM- och Internetlösningar till små och medelstora företag, enskilda firmor, föreningar och privatpersoner i Nordeuropa. Loopia siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Loopia har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Vardagar: 8-19 Helger: 11-15

Varning för e-postbedrägeri / nätfiske!

Just nu ser vi en ökning av så kallade e-postbedrägerier/nätfiske-meddelanden där du bland annat ombeds förnya din domän, förnya webbhotell eller att en betalning inte gått igenom.

Vårt råd är att du inte klickar på några länkar och tar bort meddelandet direkt. Även om det kan se så ut vid en första anblick så är dessa e-postmeddelanden ej skickade från er egna e-postadress eller från oss på Loopia.

Du kan se eventuella fakturor från oss i din kundzon, där kan du också se när din domän löper ut. Läs gärna mer på vår blogg

//Loopia Support