Logga in

Autobahn - efter UNIX och Windows

Pressmeddelande från 2009-04-15. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Vår tredje webbplattform - anpassad för topprestanda

Något som länge varit unikt med Loopia är möjligheten att samtidigt kunna använda både UNIX och Windows med webbservrarna Apache och IIS i sitt webbhotellskonto. Idag lanserar Loopia sin tredje webbplattform kallad Autobahn. Som namnet antyder är plattformen anpassad för högsta möjliga hastighet och maximal prestanda.

- Idag lanserar vi Autobahn vilket är en klustrad och helt redundant webbserverplattform, säger Jimmie Eriksson, kontorschef på Loopia i Västerås. Den bygger på ett UNIX-kluster med webbservern NginX i botten.

- Webbservrarna Apache och IIS som vi använder för våra UNIX- och Windows-plattformar är båda väldigt kompetenta och robusta, men när det gäller att med högsta möjliga hastighet leverera bilder och video så finns det snabbare alternativ. Det är där Autobahn kommer in i bilden, fortsätter Jimmie.

Det som skiljer Autobahn från våra andra plattformar är att den är speciellt anpassad för statiskt material såsom html-filer, bilder och video. För sådant material är den riktigt snabb. Skript och annat dynamiskt material stöds däremot ej, det hanteras fortfarande av de plattformar som sköter det bäst, nämligen Apache och IIS.

- I samband med lanseringen av Autobahn har vi även lagt in möjligheten att själv byta plattform på befintliga webbplatser via Loopia Kundzon. Nu har man alltså tre plattformar att välja mellan när man lägger till ett nytt domännamn (eller subdomännamn) i sin kundzon, dessutom kan man alltså byta plattform för sina befintliga domännamn (och subdomännamn) med bara några klick.

Med ett webbhotellspaket hos Loopia kan du använda den plattform som passar dig bäst, eller mixa och matcha dessa precis som du önskar. Vill du köra ett ASP-skript som hämtar hem stora mängder bilder använder du enkelt både Windows och Autobahn för din webbplats och kan på så vis använda den bästa tekniken för just dina ändamål.

- Enklare och mer kraftfullt än så blir det inte, avslutar Jimmie.

Om Loopia AB

Loopia AB är ett av Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Mamut, en ledande leverantör av ekonomi-, CRM- och Internetlösningar till små och medelstora företag, enskilda firmor, föreningar och privatpersoner i Nordeuropa. Loopia siktar på att erbjuda både privatpersoner och företag de bästa lösningarna för hur de hanterar sina webbsidor och e-post; drift, serverutrymme, gratis telefonsupport och konkurrenskraftiga priser. Loopia har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Vardagar: 8-19 Helger: 11-15