Webbhotellet Loopia lanserar API för alla kunder och återförsäljare

Pressmeddelande från 2010-02-10. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Unik möjlighet för Loopias kunder

Idag lanserar Loopia ett API som gör det möjligt för kunder och återförsäljare att komma åt mycket av den funktionalitet som redan idag finns i deras kundzon och återförsäljarzon men via ett xml-protokoll. LoopiaAPI innebär bland annat möjlighet att registrera och administrera domännamn med hjälp av egna script eller via sin egen webbsida.

– Vi ger idag alla kunder och återförsäljare möjligheten att skräddarsy hanteringen av sina domännamn, säger Jimmie Eriksson, kontorschef på Loopia i Västerås. Med LoopiaAPI har man möjlighet att kontrollera om domännamn är lediga, registrera nya domäner, lägga till och ta bort subdomäner, editera zone records samt betala domänfakturor via LoopiaPrePAID. Det är perfekt för kunder med många domännamn i sin portfölj.

Önskar man att bygga till funktionalitet på sin egen webbsida för domänhantering fungerar det också utmärkt. Man kan med protokollet XML-RPC i praktiken bygga sin egen motsvarighet till stora delar av Loopia Kundzon. Som återförsäljare kan man utöver detta även lista och lägga till nya kunder samt beställa webbhotell via sin API-lösning. Framför allt Loopias stora återförsäljare har stor glädje av att kunna automatisera och integrera dessa funktioner med sina egna system.

– Det här är en tjänst som varit otroligt efterfrågad av våra kunder, så det känns riktigt kul att lansera LoopiaAPI idag och ytterligare förenkla deras domänhantering, avslutar Jimmie.

Om Loopia AB

Loopia AB är ett av Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Mamut, en ledande leverantör av ekonomi-, CRM- och Internetlösningar till små och medelstora företag, enskilda firmor, föreningar och privatpersoner i Nordeuropa. Loopia erbjuder både privatpersoner och företag innovativa lösningar för hantering av sina webbsidor och e-post. Pålitliga tjänster med engagerad personal till konkurrenskraftiga priser. Loopia har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 7-21, helger 11-15

Är du kund till .SE Direkt och har frågor om flytten till oss?

Just nu pågår en flytt av kunderna från SE Direkt till oss på Loopia. När ett konto är färdigflyttat till oss kommer vi att skicka ut användaruppgifterna till kontots kontaktadress.

Önskar du enbart att ha din domän hos Loopia kan du i din Loopia Kundzon nedgradera ditt konto till LoopiaDomän under kontoinställningar.

Du kan se svaret på de vanligaste frågorna om flytten på denna sidan.

(Questions in English? See this page!)

//Loopia Support

 
021-12 82 22 Stängt