Logga in

iZettle är Årets webbkomet 2011

Pressmeddelande från 2011-12-15. Finns även tillgängligt i PDF-format.

iZettle har med sin enkla kortbetalningslösning utsetts till årets bästa webbprojekt av juryn för Årets webbkomet.

De fem finalisterna Flattr, Hiddenhint, Kundo, Hinner du och iZettle imponerade stort på webbkomet-juryn. I slutändan kammade iZettle hem utmärkelsen genom att med sin innovativa och enkla lösning erbjuda ett sätt för små företag och privatpersoner att ta betalt med kort var de än är utan krångliga avtal och fasta kostnader.

– Det kom in nästan 400 godkända bidrag under nomineringsperioden i september och oktober, och det har varit ett otroligt roligt och intressant arbete att gå igenom alla innovativa projekt som nominerats, säger Jimmie Eriksson, kontorschef på Sveriges största webbhotell, Loopia.

– Det var verkligen inte ett lätt jobb att utse vinnaren bland alla smarta bidrag som kom in, men till slut enades juryn kring iZettle med följande motivering:

“iZettle hjälper mänskligheten att ta ett stort och naturligt kliv mot det kontantlösa samhället. Tjänsten gör det enkelt för den lilla företagaren att ta betalt med kort utan startkostnad eller löpande fasta kostnader. Tjänsten skapar också möjligheter att enkelt ta med sig lösningen till temporära handelsplatser som t ex mässor och marknader. Dessutom öppnar det möjligheten för vänner att ge varandra pengar utan närhet av en uttagsautomat.

Med sin innovativa och enkla lösning samt en stor portion kundnytta anser juryn att iZettle har stora möjligheter att förändra sättet små företag och privatpersoner hanterar pengar.”

– Det är med stor glädje vi på iZettle tar emot utmärkelsen Årets webbkomet! Vi uppskattar initiativet till tävlingen och hoppas att den kommer kunna hjälpa fler entreprenörer på väg uppåt under åren som kommer, säger Jacob de Geer, vd på iZettle. För oss är nästa steg att fortsätta utveckla iZettle och att ge fler människor möjlighet att ta betalt med kort, såväl i Sverige som i andra länder. Närmast till hands ligger Norden, men även de större marknaderna i Europa, forsätter Jacob.

– Vi i juryn anser att alla fem finalister har möjlighet att göra en stor förändring inom sitt område. Vi hoppas att den uppmärksamhet utmärkelsen Årets webbkomet ger, tillsammans med prispengarna på 25 000 kr och den grymma entreprenörsutbildningen Academy of Excellence, ska vara till hjälp för iZettles fortsatta framgång, fortsätter Jimmie.

– Entreprenörssverige behöver fler unga och drivande webbentreprenörer som förebilder och med denna tävling så måste jag helt klart säga att vi snart kommer att se många nya stjärnskott på webbhimlen, avslutar jurymedlemmen och internetentreprenören Jonas Lejon.

Om Loopia AB

Loopia AB är ett av Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Mamut, en ledande leverantör av ekonomi-, CRM- och Internetlösningar till små och medelstora företag, enskilda firmor, föreningar och privatpersoner i Nordeuropa. Loopia erbjuder både privatpersoner och företag innovativa lösningar för hantering av sina webbsidor och e-post. Pålitliga tjänster med engagerad personal till konkurrenskraftiga priser. Loopia har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15