Logga in

Virtusize är årets Webbkomet

Pressmeddelande från 2012-10-30. Finns även tillgängligt i PDF-format.

Virtusize har med sin innovativa tjänst för att underlätta för klädshoppare online utsetts till årets bästa svenska webbprojekt av Webbkomet-juryn.

Genom att på ett smart sätt ta sig ann problemet med att inte kunna prova kläder vid handel via webben hjälper Virtusize både webbutikerna och slutkunden till tryggare köp och färre returer.

– Virtusize har en intressant lösning på ett problem som många stöter på när de ska köpa kläder på nätet, med deras tjänst så försvinner en av de osäkra faktorerna. De sätt som Virtusize avser bringa intäkter på innehåller dessutom många smarta tankar, säger webbentreprenören och jurymedlemmen Jonas Lejon.

På sajten Webbkomet.se lämnades det in flera hundra godkända bidrag under nomineringsperioden tidigare i höst. Bidragen visar den otroliga bredd som finns bland svenska webbtjänster då det förekom allt från e-handelsrelaterade projekt till webb-tv-tjänster och lösningar för vardagsbestyren i ett parförhållande.

– Det var verkligen inte ett lätt jobb att utse vinnaren bland alla fantastiska bidrag som kom in under nomineringsperioden, säger Jimmie Eriksson, VD på Loopia och juryns ordförande, men till slut enades vi kring Virtusize med följande motivering:

“Virtusize har med sin smarta tjänst revolutionerat klädshopping online genom att ge kunden möjlighet att på ett enkelt sätt jämföra webbutikens kläder och storlekar med plagg ur den egna garderoben. Virtusize ger både slutkunden och webbutiken som använder tjänsten stora vinster genom att antal returer minskar och antal köp ökar eftersom osäkerheten om vilken storlek som passar kunden minskar. Virtusize har stor potential att förändra synen på klädshopping online genom att minska behovet av att gå till en fysisk butik för att prova plagget.”

– Vi är mycket glada och hedrade över vinsten, säger Gustaf Tunhammar, VD för Virtusize. Webbkometen är ett väldigt starkt bevis på att vi är rätt väg, och det är kul att andra också ser potentialen i det vi jobbar med. Vi fortsätter vårt arbete med att knyta till oss fler webbutiker och varumärken i Europa och USA. Parallellt med detta utvecklar vi ett automatiserat säljsystem så att det enkelt går att ansluta sig till Virtusize direkt från vår hemsida. Vi ger oss inte förrän vi är en global standard för storlek och passform, avslutar han.

Webbkomet arrangeras av webbhotellet Loopia för att lyfta fram och främja svenska Internetprojekt med målet att Sverige ska ha en fortsatt stark position på Internetkartan. Trots vinsterna på 25 000 kr och entreprenörsubildningen Academy of Excellence så ser Loopia uppmärksamheten kring de nominerade och det vinnande projekten som den viktigaste belöningen med att delta i Webbkomet.

Juryn för Webbkomet 2012 bestod av följande svenska Internetprofiler; Danny Aerts, VD på .SE, Jimmie Eriksson, VD på Loopia, Rebecka Lindhe, grundare av Garantikoll.se, Jonas Lejon, internetentreprenör bakom projekt som Bloggy.se och Govdata och Sara Öhman, expert på sociala medier.

Bilder från prisutdelningen

Om Loopia AB

Loopia AB är ett av Sveriges största och snabbast växande webbhotell. Företaget är en del av Visma, Nordens ledande leverantör av produkter och tjänster inom program och system, outsourcing, inköp och inkasso, retail IT-lösningar samt projekt- och konsulttjänster. Loopia erbjuder både privatpersoner och företag innovativa lösningar för hantering av sina webbsidor och epost. Pålitliga tjänster med engagerad personal till konkurrenskraftiga priser. Loopia har idag verksamhet i Sverige och i Serbien. Se även www.loopia.se.

Om Loopia

Länkar

Blanketter och avtalsvillkor

Hej, behöver du hjälp?

Öppet vardagar 8-19, helger 11-15